Inbjudningar

Vilken fin dag det blev för de 16 seglare som dök upp i söndags för Ranking 2 och Vårcup2!

Strålande sol och frisk vind skapade en perfekt inramning av årets första rankingsegling i Stockholm. För första gången lade vi en rankingsegling vid Skärsätra båtklubb, ett nytt seglingscenter för SRSS. Vi har där en mycket lång yttre ponton, en Trissjolle med upplägningsplatts, en låsbar bod för banmateriel och ett rymligt klubbhus med kök. Dessvärre så är platsen ganska känslig för vindriktning och kräver att vinden ligger ungefär i ost-västlig riktning och det gjorde den idag, vi hade en västlig vind som började på ca 5 m/s och ettans rigg för att ganska snart öka till rigg två styrka och tidvis så att det vart rejäla dykningar även med tvåan.

Vågar man tro att våren äntligen anlänt?
Idag var det i alla fall upp till 10+ på Ekudden.
10 kända nördar mötte upp kl. 1200 enligt order till ingen vind.
Hursomhelst genomförde vi 11 seglingar i varierande vindstyrka  och riktning, med en hel del banomläggningar som följd.
16 tog kommandot direkt och vi andra fick bara titta på även om 46:an gjorde sina tappra försök. Grattis Micke!
Skönt att slippa sändarfodral, långkalsonger och handskar.
Tack alla som hjälpte till med genomförandet av ytterligare perfekt regatta!

Resultat här

97

Resultat: Se vidare under DF65 fliken här på hemsidan.

Inbjudan till IOM öppna Sverigemästerskap 2018

Arrangeras av Stockholms Radio Segel Sällskap, SS Vättern och Enmeterförbundet.

Datum 19-20 maj 2018.

Plats Vadstena, vid Vätterns östra strand, 10 km SV Motala.

För närmare detaljer och anmälan se
inbjudningsdokument och
NOR

Sailing Instructions / Seglingsföreskrifter

OBS: De som vill boka ett boende och utnyttja reservationerna som SRSS har lagt hos tre olika hotell bör göra det snarast.
Se inbjudningsdokumentet

Välkomna till en spännande seglingshelg i mysiga Vadstena

SRSS och Enmterförbundets styrelser

Stenungsunds Segelsällskap anordnade Vårmöte 2018, IOM Ranking nr 1, söndag 25 mars. 12 deltagare kom till start i lätta och skiftande vindar. Resultatet finns här. Aktuell Ranking finns här.

Hälsningar / SRSS styrelse

Tyvärr blev dagens segling inställd. Först saknades vinden och när det väl kom lite vind så kom också isflaken. 7 st besvikna seglare gjorde i alla fall ett försök.

Hälsningar / Tom SWE 05 + medhjälpare

11 st glada vinteseglare samlades vid bryggan i Mölna. För årstiden relativt mild temperatur och en mycket lätt vind med stora vindvrid skapade bra förhållanden för fin och utslagsgivande segling. Ofta var ytterkanten fördelaktig på kryssen, men inte varje gång. Och på länsen kunde val av spår ge stora förändringar resultatmässigt, för att inte tala om sista kryssen till mållinjen. Spännande och jämn segling som det skall vara. Resultat finns här. Ställningen i Vintercupen finns här.

Hälsningar / SRSS Styrelse /Thomas och Claus

I samband med årsmötet kommer ett IOM trim och teori event hållas.

 Se detaljerad info här

Inbjudan till SRSS Årsmöte
Datum 20/2 2018 Kl 18:00
Plats Lidingö Golfklubb
 
Formell kallelsedokument här
Agenda här
Årsberättelse här
Ekonomisk redogörelse här

Välkomna

hälsar
SRSS styrelse

IOM Höstcup #1 seglades vid Villa Söderås brygga vid Elfvik Lidingö. 9 st glada medlemmar samlades denna fina septemberdag, med sol, växlande vind (2-5 m/s) från sydväst och lite skvalpig sjö. I princip sjögräsfritt även ifall vissa seglare upplevde att de hade sjögräs när båtfarten inte kändes ok. Vinden som växlade i styrka och riktning gjorde att det fanns möjligheter att segla upp sig och ner sig. Till slut stod Amoresserna 14 och 43 överst på pallen - Bra seglat och stort grattis till Claus! Tommy fick roderproblem och undertecknad fick läckage och elproblem. Detta måste nu snabbt åtgärdas till SM nästa helg. Resultat finns här.

Hälsningar / SWE 50

IOM NM 2017 arrangeras av Modelsejlklubben (MSK) och går av stapeln 28-29 oktober utanför Roskilde i Danmark. Länk till information finns här. Anmälan sker via Svenska Enmeterförbundet och direkt till Claus Lindström, senast den 14:e oktober.

Hälsningar Claus Lindström, Svenska Enmeterförbundet

Välkomna till Sandhamn den 15 juli då vi åter seglar IOM till Peters minne.

170714 fredag - Get together i Sandhamn samt seglingsövning sen eftermiddag för de som vill.

170715 lördag - då själva regattan går av stapeln. 09.00 samling vid bryggan för genomgång. Därefter båttransport till Ringgrundet med första start snarast. Lunchbreak på skäret. Ingen start efter 16.00. 18.00 regattamiddag hos lokal Sandhamnsbo. Därefter fria övningar.

För planeringens skull med tanke på regattamiddag, lunch och övrigt praktiskt, vill vi att du anmäler dig redan nu med ett e-mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. , men senast 9 juni  med angivande av deltagande på regattamiddag ca: 3-400SEK. Startavg. ca: 200SEK ink lunch.   

Hälsningar SRSS Arrangörskommittèn //   46 97 98 43 14 141 och 10

Joomla Template by Joomla51.com