Hej alla!

Onsdagsseglingarna övergår till tisdagsseglingar vid Ekudden, Djursholm. Vi kör fyra tisdagar med start nu på tisdag fram till den 16/9, 1:a start kl 17:30 sista start vid solnedgång. Meddela ifall ni planerar att komma till en tisdagssegling genom att skriva kommentar på Facebook IOM SWE. 
 
Välkomna!  / Hälsningar  Thomas Tarp (0707731193)
 
Referat 140909
Tisdagskvällens seglingar vid Ekudden samlade åter ett relativt stort startfält, närmare bestämt 13 båtar.

Banan som lades ut redan vid 16-tiden av Lasse Engstedt medförde att starten kunde starta kl:17.30 då de flesta hade anlänt och var redo för kvällens första heat. 11 heat hanns med, trots att banan var av normallängd och seglades 2 varv. I den relativt svaga och skiftande vind  som rådde visade Michael med sin Fraktal,101:an, prov på god fart och skickligt seglande vilket slutligen gav honom första platsen mycket tätt följd av Bosse J.

Arrangören av onsdagscupen, Tomas T belade tredjeplatsen före Tom O och Jocke A som för kvällen "rattade" en Britpop. Vid halvåttatiden var det roliga slut då mörkret slutligen satt stopp för mer seglande en tisdagskväll i september vid Ekudden, Djursholm.
 
Resultat finns här.
 
Hälsningar / Lasse
 
Referat 26/8
 
Trots hällande regn och ett väder som påminde oss om att hösten inte är långt borta kom 11 seglare

till kvällens seglingar som gick av stapeln vid Aludden strax norr om Ekudden där vi normalt gör upp om den så kallade onsdagscupen trots att vi nu seglar på tisdagar.


Vindarna var mycket varierande, både i styrka och riktningar. Som vanligt är det de
skickligaste seglarna som behärskar även dessa svårbemästrade förhållanden bäst.

11 heat hanns med innan mörkret tog ut sin rätt, strax före 20.00, då seglingarna avslutades.
Det var tight i toppen av resultatlistan, endast 2 poäng skilde mellan ettan och tvåan. Mellan trean och fyran skilde det också endast 2 poäng. Det visar att det är väldigt jämnt i toppen av klassen. Kvällens segrare blev Thomas Enwall före Bosse Johnsson. Trea kom Thomas Tarp före Claus Lindström. Passar på att önska de av kvällens deltagare som åker till Norge och seglar NM ett stort lycka till.
Resultat finns här

Hälsningar / Lasse B (som sköter protokoll och referat mycket förtjänstfullt)

 
 
Referat 19/8
 
Nio seglare mötte upp till kvällens seglingar.

Vinden som var relativt frisk varierade mellan ca: 5 m/s och 8 m/s vilket visade sig vara perfekt för B-rig. Några saknade den mindre riggen och prövade därför att segla med A-rig, som dock visade sig vara för stor för de förhållanden som gällde.

 
Bo Jonsson vann med sin egendesignade Amoress före Claes Brunnhage som för kvällen seglade sin nya Britpop. Håkan Grönwall kom trea också seglandes Britpop. Michael Carlberger, relativt ny i klassen, visade med kvällens prestation, ånyo att han blir att räkna med i kommande regattor.
 
Resultat finns här.
Joomla Template by Joomla51.com