Nordiska Mästerskapen i IOM gick av stapeln utanför Helsingfors den 11 och 12 september. Bosse Jonsson placerade sig 2:a efter överlägsne Nordiska Mästaren Riku Lindström från vårt östra grannland. Claus Lindström kom 3:a. Resultatet med länkar till video och bilder finns här. Nedan följer en kort rapport från Bosse.

- Att slå Riku hade varit kul och vi klarade ju av det i några seglingar. När vi slog honom så var det oftast för att han seglade nästan enbart på fart och i stort sett struntade i vinskiften, han åkte ifrån oss med 5-10 meter per kryss på ren fart! Så om vi kunde tjäna 10-15 meter på att gå rätt väg via två extra slag gick vi jämt med honom! Självklart var det svårt att lyckas med det på varje kryss för man gissar ju fel då och då. Riku däremot som seglade utan att behöva chansa var med i toppen hela tiden via stabilt bra fart och som sagt konservativt seglande utan att blanda sig i farliga situationer.

- Arrangemangen var trevliga, mycket på grund av de fina lokalerna och seglingsplatsen som erbjöd bra sikt och möjligheten att promenera med nästan hela kryssbenet. Dom gjorde sitt bästa men ligger efter oss i professionalism tycker jag. Men man kompenserade mycket med sin positiva inställning och avslappnade syn på det vi håller på med, dom lägger med andra ord mer vikt vid att ha trevligt och roligt än att det är så formellt korrekt. Så man kan nog säga att vi har lika mycket att lära av dom som dom har av oss.

- Vi som åkte över sammanfattade i alla fall seglingshelgen som oerhört lyckad, dels hade vi väldigt trevligt på kvällarna och dels så fungerade resa och boende kanonbra. Men framförallt så fick vi massor av bra segling och minimalt med väntan, många nya seglingsintryck och förhoppningsvis lite mer kyla och fart inför SM. Väldigt synd att inte fler tog chansen!

/Bosse SWE 43

Joomla Template by Joomla51.com