Äntligen april och lite värme, trodde vi va! Vi som hoppades så sol och värme fick i stället ta på oss vintermunderingen… men det stoppade inte 9 glada gossar, alla 60+ att mötas i Gåshaga för att göra upp om Master Cup 2.

Dagen inleddes med hurrarop den evigt unge Lasse Engstedt som fyllde 73. En pigg grabb som utlovade stor gala om 2 år, vilket vi ser fram emot.

Lätta brisar i början, mycket omläggningar av banan gjorde att vi ibland var ruggigt nära maximitiden. Dock seglade grabbarna bra och disciplinerat,

varför alla seglingar genomfördes. Glädjande så kunde vi fastställa att det var många som ville vara med och hugga där framme. Just innan lunch blåste det upp till riggbyte, men lunchen räddade oss från detta arbete.

När klockan var ca 14.15 och ytterligare ett vindskifte på banan bestämdes att vi var nöjda för idag. Saken var ju klar, Jocke Ameln hade mycket bra fart i lådan och slutade på 8 poäng. Magnus Rehn blev säker 2a och Hans Funke fixade 3e platsen. Kul att notera var att Magnus, 68, Hasse 28, Classe 97 samt Lasse 29 alla var uppe å högg.

Idag försökte vi lägga kryssmärket inom synhåll och gissa hur det uppfattades? Alla kunde nu se och höra om båtarna kom alltför nära varandra och därmed inga problem med strafftagningar mm.

Slutligen vill jag tacka Per-Julius och Lasse för Ert fina jobb med att justera banan. Toppklass.

Resultat här

Vid pennan,

SWE 98 / Brunte

 

 

Joomla Template by Joomla51.com