Hej mini-F seglare
I dag seglade vi ute på Ekudden i Djursholm. Hasse F och Åke lade ut bana för den svaga nordliga vind som stod för tillfället. Vinden avtog ytterligare men vi kunde se kårar på vattnet både i söder och  i norr. Vilken vind skulle ta över? Det blev som i prognosen den sydliga vinden som avgick med segern. Dock var den mestadels svag och växlande riktning. Efter Tune-up startade vi första seglingen som dock blåstes av efter 20 minuter som var maxtiden. Arne Olson var dock bara en 10-tal sekunder från att gå i mål i tid.
 
Det var rörigt inte bara vindmässigt men även kring seglingarna (ska vi fortsätta, bryta, segla ett varv etc.). Måste styras upp bättre till nästa gång. Kul att Lars-Gunnar Lindberg premiärseglade med sin SWE 23. Tyvärr hade han lite strul med skotlinorna så han kunde inte skota in ordentligt.  Hoppas det är fixat till nästa gång. Långa fikapauser i sol och värme i väntan på vettigare vind och på banomläggning.
Vi fick så småningom ihop sex seglingar med alternerande domare. Om protokollet som jag fick var riktigt ifyllt blev resultatet enligt nedan. Nästa seging planerad till 9 juni. Kallelse kommer.
// Åke

Resultat finns här.

Joomla Template by Joomla51.com