Rapport dag 2:

Dag 2 startade lite tidigare än dag 1. Svensklaget var på plats straxt efter 8 för att analysera vindförhållanden och för att förbättra trim och annat. Vinden kom från nordost och pendlade mellan 1 och 4 m/s denna dag. Tyvärr så pendlade den också kraftigt i riktning vilket gav snabba placeringsförändringar under racen. Ingenting var säkert förrän man skar mållinjen. Särskilt det sista korta kryssbenet resulterade ofta i ändrade placeringar och några glada seglare och andra mindre nöjda.

Trots allt detta så vann i alla fall Sören A fantastiskt överlägset. 8 spikar på 15 räknade seglingar var imponerande. Undertecknad lyckades bättre dag 2 och klättrade till en 3:e plats efter Torvald som tog 2:a platsen. Bosse var mindre lyckosam denna dag och föll ned till 6:e plats. Claus och Tom behöll 7:e resp 8:e platserna från första dagen. Håkan G och Håkan L landade 11:a resp 16:e. Claes och Lars kämpade på längre ned i fältet.

Trötta seglare kom välbehållna hem och sammanfattade att det är mycket kul att åka i stor trupp och väldigt lärorikt att deltaga på internationella regattor. Vi närmar oss det perfekta trimmet sakta men säkert mha dessa erfarenheter.

Hälsningar /Thomas SWE 50

Resultat finns nedan

 

Rapport dag 1:

Hej,

Här är vi då, hela åtta man från Stockholm och glädjande nog två seglare från Göteborg. En riktigt bra trupp för att vara en utlandssegling.

Seglingarna sker vid Malmöya, längst in i Oslofjorden. Här har radioseglarna ett otroligt fint och trevligt klubbhus som vi Svenskar bara kan drömma om. Däremot så är vattnen vi seglar i väldigt utmanade då det är höga berg runt om viken och en vind som envist blåst över land, resultatet har varit vindar som växlat från nära bleke till klar rigg två styrka och tillbaks igen på fem minuter, inte lätt att välja rigg här inte. Dessutom skiftade vinden blixtsnabbt i riktning med trettio graders vindskift ideligen, minst sagt utmanande förhållanden som till och med fick en gammal räv som Torvald Klem att gå bort sig och han är ändå hemmaseglare här.

Hur har då resultaten blivit, som vanligt visade Sören att han tillhör världstoppen och bemästrade de svåra förhållandena på ett exemplariskt sätt, 10 poäng på sju seglingar är fantastiskt starkt (9 seglade och 2 borträknade). Men efter Sören var resultaten desto mer förvånande då undertecknad lyckats ta sig upp till en andra plats, mycket tur och bra fart i den nya Amoressen är den enkla förklaringen. Övriga svenskar har inte haft samma tur utan drabbats av både sjögräs, haverier och stiltjehål. Men det ser ändå ganska skapligt ut inför morgondagen med Thomas sexa, Claus sjua, Tom åtta, Håkan Grönvall tolva, Håkan L fjorton, Sven Gester GBG nitton, Lasse Ericson 24, Claes L 26, Lars Larsson 29. Resultatet finns på FB IOM SWE.

Prognosen inför morgondagen säger fortsatta snurrvindar och 4 m/s så att undertecknad dalar en bit och att Thomas klättrar är nog högst troligt, men med åtta planerade seglingar kan allt hända i den tombola som fjordsegling visats sig vara.

Hälsningar Bosse

Joomla Template by Joomla51.com