Inbjudningar

Välkommen till IOM Ranking nr 6, söndag den 3 oktober. Seglingen kommer genomföras i enlighet med gällande coronarestriktioner.

Seglingen äger rum i Vadstena. Banan kommer att läggas i närheten av fyren på den långa piren utanför Vadstena Slott. Ansvarig organisatör är Svenska Enmeterförbundet med stöd av Örjan Friberg med sitt team. Tid skepparmöte kl 11.00, första start kl 11.15 och senaste start kl 17.00 (alternativt 16 genomförda seglingar). Anmälan sker via srss.se under Anmälan senast fredag 1 oktober kl 18. Startavgiften är 100 kr. Eventuellt kommer lunch erbjudas till deltagarna, mer information om detta kommer senare.

Hälsningar / Enmeterförbundet och Örjan Friberg

Resultat här

Reportage här

Flera foton från Lars/29an kommer snart här

Seglarhälsningar / SWE 180 – Stefan Lundquist och medhjälpare

Välkomna att deltaga i 2021 års IOM SM i Nynäshamn. Anmälan sker via Anmälningsfunktionen på srss.se senast den 24 september. Anmälningsavgift om 600 kr skall erläggas senast den 8/10. Inbjudan finns här.

För de som önskar finns dubbelrum/enkelrum bokade på Skärgårdshotellet, Kaptensgatan 2. Bokning av rum görs individuellt på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.  med bokningskod ”IOMSM2021” med angivande av namn och mobilnummer. Priset är 1 000 SEK per dubbelrum och 700 SEK per enkelrum och natt. Frukostbuffé ingår i priset.

Vi påminner om att Svenska Seglarförbundets tävlingslicens skall vara löst före seglingen och likaså Enmeterförbundets årsavgift.

Seglarhälsningar / SRSS, Enmeterförbundet, NSS

Peter Norlin Memorial 2021

Så var det äntligen dags för lite tävling igen med våra batteribåtar. 8 glada combatanter prioriterade Peters minne i denna fina sommar. Frågan var bara hurvida vi skulle få vind och hur är det med sjögräset? Med så mkt sol / värme så fanns det ju gott omet innanför Vargholmen där seglingarna skulle avhållas…

De tävlande började angöra bryggan vid 09.30-tiden, men först var Claus Lindström som kom redan under fredagen med båt och ny fästmö. Under lördagen kom grabbarna under förmiddagen för att efter lunch vara med på den utlagda banan. Vindarna var rätt så oroliga! Skift på 45 grader var inte ovanligt… När dagen summerades så konstaterades att Bosse Jonsson hade bra koll på sin låda. Skulle Bosse kunna bibehålla formen över söndagen.

På lördagseftermiddagen beslöts att regattamiddagen skulle avhållas redan på lördagskvällen och alla fick full hand med att kratta sina farkostrar och se till att alla batterier var laddade. När det var klart så var det då dags för regattamiddag och ladda batterierna på de 8 rorsmännen.

IOM Varvet på Lidingö bjuder in till Clinic lördagen 5 juni. Platsen för clinicen blir Gåshaga pir på Lidingö.

Anmälan sker via Anmälningsfunktionen (Möte)  på srss.se. 

Inbjudan med information om programmet och tider finns här.

Välkomna Hälsar / Tom, Håkan, Brunte och Bosse

En härlig söndag på piren i Gåshaga med stabil vind från S låg framför oss. När banan var på plats
och alla 11 seglingssugna stod uppradade kunde vi började.
Mats Kullström överlämnade pokalen för ”Årets rookie” 2020 till Per Hedlund.
Kan nämnas att Per åker ända från Österbybruk för att segla och som han gör det! Denna dag bemästrade han sin båt genom alla 14 racen utan någon DNF eller DNS.
Efter ett race med 1:an blev resten av dagen med rigg 2. Lite sjö och vindhål närsom gjorde dagen ändå till en bra träning.
Vi blev påhejade från förbipasserande personer och glatt vinkande från personer ombord på båtfärjorna.
Grattis till segern Bosse, följt av Brunte och Tom
Stort tack till mina seglarvänner som hjälpte mig med bansättning, mm.
Speciellt tack Thomas G, Lasse E o Bosse J.

Seglarhälsningar / Håkan Lundquist och medhjälpare Vi ses ⛵️118

 Resultat här

 

Nu på söndag den 28 mars tränar vi klubbsegling i Saltsjöbaden.

10.15 Skepparmöte.

10.30 Första start

14.30 Ingen start efter 14.30

Tävlingsvärdar: Dick Lindberg, Hans Funke och Bengt Oldsberg.

Anmälan sker här på SRSS siten under "anmälan"

För mer info se FB DF65 Stockholm

Pga att vintern har tagit att stadigt grepp om Stockholm så ställer vi in den planerade klubbseglingen den 14 februari. Vi håller tummarna för att nästa klubbsegling på lördag den 6 mars kan genomföras.

/Styrelsen

Inställt pga de nya Coronarestriktioner som presenterades torsdag 29/10.

2020 års slutliga rankinglista finns nu publicerad under Resultatsidan!

Varmt välkomna till Gottskär söndag den 1 november och IOM Ranking nr 8.

Skepparmöte kl 09:30, första start senast kl 10:00 Ingen ny omgång inleds efter kl 15:30 Vi planerar för 12 seglingar. Anmälan sker via srss.se anmälningstjänst. Sista anmälningsdag är 28/10 kl 18. Startavgiften är 100 kr. Swishas till Jari Heiskanen 0732-712339.

Välkomna att deltaga i Peter Norlin Memorial 2020 som äger rum 24-25 juli. Se inbjudan här.

Hälsningar Brunte och Ryggen

Ranking 1 är uppskjuten pga av Corona, se separat information ovan.

Hälsningar / Thomas Enwall och medhjälpare

Lite i lagom tid söndag den 3:e november samlades 12 entusiastiska seglare i höstrusket på Ekudden för att försöka segla till sig en bra placering i årets andra vintercup. Vädergudarna hade lovat svag vind från NO, vilket är perfekt riktning för segling på Ekudden. Att det mera är ett undantag att prognoserna stämmer har vi uppmärksammat otaliga gånger och återigen stämde prognosen inte till 100%, vinden var mera på NV än utlovade sydost och pendlade rätt ordentligt.

Efter mycket om och men lyckades vi i alla fall få till en segelarena som funkade någorlunda bortsett ifrån att det ligger en fast boj i stort sett mitt i området vid första rundningen. För att råda bot på detta beslöts att bojen skulle vara en ”ITALIENARE”, med allt vad det innebär.

Redan efter efter första racet blev det en del förvirringar angående ” ITALIENAREN”, så det beslutades att bojen istället skulle vara ett hinder i banan.

Tolv race genomfördes med paus i var tredje, och efter ganska kort tid stod det redan klart vilka som aspirerade på första platsen.

Resultat här

Hälsningar / Håkan Grönvall och medhjälpare

Bilder och någon videosnutt kommer snart att publiceras här
/Lasse/49an

Joomla Template by Joomla51.com