Inbjudningar

IOM Varvet på Lidingö bjuder in till Clinic lördagen 5 juni. Platsen för clinicen blir Gåshaga pir på Lidingö.

Anmälan sker via Anmälningsfunktionen (Möte)  på srss.se. 

Inbjudan med information om programmet och tider finns här.

Välkomna Hälsar / Tom, Håkan, Brunte och Bosse

En härlig söndag på piren i Gåshaga med stabil vind från S låg framför oss. När banan var på plats
och alla 11 seglingssugna stod uppradade kunde vi började.
Mats Kullström överlämnade pokalen för ”Årets rookie” 2020 till Per Hedlund.
Kan nämnas att Per åker ända från Österbybruk för att segla och som han gör det! Denna dag bemästrade han sin båt genom alla 14 racen utan någon DNF eller DNS.
Efter ett race med 1:an blev resten av dagen med rigg 2. Lite sjö och vindhål närsom gjorde dagen ändå till en bra träning.
Vi blev påhejade från förbipasserande personer och glatt vinkande från personer ombord på båtfärjorna.
Grattis till segern Bosse, följt av Brunte och Tom
Stort tack till mina seglarvänner som hjälpte mig med bansättning, mm.
Speciellt tack Thomas G, Lasse E o Bosse J.

Seglarhälsningar / Håkan Lundquist och medhjälpare Vi ses ⛵️118

 Resultat här

 

Nu på söndag den 28 mars tränar vi klubbsegling i Saltsjöbaden.

10.15 Skepparmöte.

10.30 Första start

14.30 Ingen start efter 14.30

Tävlingsvärdar: Dick Lindberg, Hans Funke och Bengt Oldsberg.

Anmälan sker här på SRSS siten under "anmälan"

För mer info se FB DF65 Stockholm

Pga att vintern har tagit att stadigt grepp om Stockholm så ställer vi in den planerade klubbseglingen den 14 februari. Vi håller tummarna för att nästa klubbsegling på lördag den 6 mars kan genomföras.

/Styrelsen

Inställt pga de nya Coronarestriktioner som presenterades torsdag 29/10.

2020 års slutliga rankinglista finns nu publicerad under Resultatsidan!

Varmt välkomna till Gottskär söndag den 1 november och IOM Ranking nr 8.

Skepparmöte kl 09:30, första start senast kl 10:00 Ingen ny omgång inleds efter kl 15:30 Vi planerar för 12 seglingar. Anmälan sker via srss.se anmälningstjänst. Sista anmälningsdag är 28/10 kl 18. Startavgiften är 100 kr. Swishas till Jari Heiskanen 0732-712339.

Välkomna att deltaga i Peter Norlin Memorial 2020 som äger rum 24-25 juli. Se inbjudan här.

Hälsningar Brunte och Ryggen

Ranking 1 är uppskjuten pga av Corona, se separat information ovan.

Hälsningar / Thomas Enwall och medhjälpare

Lite i lagom tid söndag den 3:e november samlades 12 entusiastiska seglare i höstrusket på Ekudden för att försöka segla till sig en bra placering i årets andra vintercup. Vädergudarna hade lovat svag vind från NO, vilket är perfekt riktning för segling på Ekudden. Att det mera är ett undantag att prognoserna stämmer har vi uppmärksammat otaliga gånger och återigen stämde prognosen inte till 100%, vinden var mera på NV än utlovade sydost och pendlade rätt ordentligt.

Efter mycket om och men lyckades vi i alla fall få till en segelarena som funkade någorlunda bortsett ifrån att det ligger en fast boj i stort sett mitt i området vid första rundningen. För att råda bot på detta beslöts att bojen skulle vara en ”ITALIENARE”, med allt vad det innebär.

Redan efter efter första racet blev det en del förvirringar angående ” ITALIENAREN”, så det beslutades att bojen istället skulle vara ett hinder i banan.

Tolv race genomfördes med paus i var tredje, och efter ganska kort tid stod det redan klart vilka som aspirerade på första platsen.

Resultat här

Hälsningar / Håkan Grönvall och medhjälpare

Bilder och någon videosnutt kommer snart att publiceras här
/Lasse/49an

Vackra vita gäss vid Elfvik, Gåshaga mittemot. Ibland kändes det som om man skulle blåsa av bryggan... Foto Lars Engstedt

Sju IOM seglare kom till start till dagens klubb- och vintagesegling på Lidingö. Väderprognosen indikerade vind från SV vridande till V och något ökande från ca 6 till 8 m/s. Vid skepparmötet var det fortfarande regn hängande kvar i luften från nattens nederbörd. Efter skepparmötet klarande det upp och vinden ökade. Vi seglade första seglingen med rigg 2 som omgående visade sig för stor. Alla bytte rigg till 3:an utom Lasse/49 som åkte till Bromma för att hämta sin. Nu var det friska vindar. Mellan 10 och 14 m/s och undan gick det. Vid 12 tiden blåste det så mycket att tävlingsledningen föreslog avbrott för lunch vilket uppskattades. Efter lunch något lugnare men dock rigg 3 väder. Solen sken och stämningen var god.

Claus L, Bosse J och Jocke A vid lunchbordet i det vackra vädret. Foto Lars Engstedt

Lasse/49an uppskattade detta avbrott och intog sin lunch i bilen på väg tillbaka till Elfvik, missade således bara ett trace. Det hjälpte inte så mycket på resultatsammanställningen, Rig 3 är svår att trimma rätt, för lite erfarenhet.

I det hårda vädret med grov sjögång var det svårt att hantera båtarna, stundtals svårt att slå,och en och annan broach även med trean, det var tufft!
Mats Kullström fick ge sig med havererad kickinfästning och Jocke Ameln ville spara sin båt och inte äventyra starten i NM sista helgen i september.

När vinden vred från SV till V fördes mycket sjögräs ut från Kyrkviken och orsakade en del svårigheter för alla seglare.

En sändarmuff som satt runt en stenpollare på piren omhändertogs, finns hos Lasse Engstedt.

Vi gratulerar dagens segrare Claus Lindström

Stort tack till alla seglare och medhjälpare önskar dagens arrangör Lars/29

Resultat här

Tommy Ruhmén som fick batteriproblem redan innan starten skötte start och målgångar och förde protokollet, tack Tommy!

Kommentar från redaktören:
Fantastiskt jobb av banläggarna, att fixa en bana och omläggningar av bojar som driftade i väg i den grova sjön
Lars/49an

 

Välkomna till DF 65 Höstcup nr 2 som seglas i Ålstens båthamn
Parkering på P-platser vid infarten från Hökvägen.

Detaljerad info här

I ovanstående infblad hittar du även info om träningssegling på SM banan i Nynäshamn.

Hälsar Göran Uggla

Klubbsegling 5 och första delseglingen i höstkuppen, seglades vid Gåshaga Pir på Lidingö.
Det såg så bra ut vädermässigt denna morgon. Svaga lite växlande vindar från NV och smult vatten. Det här blir perfekt..
Samlade snabbt in bojar och sänken i jollen och puttrade ut för att lägga "den perfekta", lagom korta banan. Men väl ute var det plötsligt inte så idealiskt längre, vinden hade dött ut. Jag snurrade runt och försökte sniffa efter någon liten vindpuff som kunde ge riktningen för banläggningen. På piren stod de andra åtta tävlingsstinna seglarna och pekade åt alla håll för att hjälpa till. 

Efter ett års vila p.g.a. diverse anledningar så hade trupperna samlats för att åter kämpa om Peters fina pokal som Peter hade vänligheten att sätta upp 2009. Senaste vinnaren var Bosse Jonsson som vi nu alla var sugna på att slå. Å hur skulle det gå?

Först så har arenan kommit att flyttas från ett för många stökigt å bökigt Sandhamn, till Harö-Storö som ligger ca 3 nm NV från Sandhamn, just på andra sidan Kanholmsfjärden. Där inne i fladen väster Vargholmshålet hade Brunte bjudit in till segling och P N Open 2019.

En fin VSV kom att stå hela dagen, varför endast någon enstaka märkesändring blev nödvändig. Med 9 båtar på startlinjen kunde vi genomföra 12 seglingar och därmed 3 seglingar som fick räknas bort i sammandraget. Visst fanns det ”skit” i vattnet, men ej så mycket sjögräs, mer tång, så när stoppen kom så var dom klart påtagliga.

Joomla Template by Joomla51.com