Vinter cup 2 seglades Söndagen den 23 November i Saltsjöbaden-Vädret var för årstiden mycket bra, en relativt stabil vind som ökade efter hand, gav fina förutsättningar: ca 3-6 m/s Syd med några byar på 8 m/s mitt på dan, sedan avtagande. Uppehåll och t.o.m. en liten solglimt.
På Baggensfjärden syntes Optimistungdomarna från KSSS träna.

Seglingsformen som tillämpades var den s.k Tyska modellen, med grupper som möter varandra enligt ett schema, där deltagarna tilldelas en färg för sin grupp.
En viss förvirring förekom vid startordning. För framtiden bör deltagare i resp. heat utropas, enligt samma princip som i övriga tävlingsformer.
15 st seglingar genomfördes.

Ett stort tack till Hans, Claes, Lars o övriga som hjälpte till att genomföra denna för mig mycket trevliga seglingsdag.

Johan Kihlström

Resultat här . Ställningen i Vintercupen finns på Resultatsidan.

Kommentar från Sailwaveoperatören: Det här var inte lätt, Tyska modellen har sina regler och det vid skepparmötet angivna seglingsschemat ska följas. I dag hade vi några seglare som kom i otakt med sin färggrupp och det resulterar olycktligtvis att man tappar de poäng som man resultatfördes för i seglingar som man inte skulle ha startat i och dessutom i tappade poäng i de seglingar som man skulle ha startat i.
I framtiden måste vi vara tydligare i utrop av vilka färggrupper som ska segla i det påkallade racet. Och seglarna måste noga kolla att man startar i rätt segling.
-Lars E /49an

Vi hade många åskådare och en och annan IOM seglare som hade glömt att ta med båten :-)
Styrområdet var längsmed hela stenkajen så det blev en del motion och hopp runt F18 kattorna.

Fällström och Optimisterna till vänster.

Foton Lars Ericson

Joomla Template by Joomla51.com