Vädret blev som prognosen utlovats med klar himmel och sydlig bris på ca 4 m/s som ökande något efter lunch. Alla 16 seglingar som vi hann genomföra seglades med A-riggen men det blev lite i överkant stundtals när vinden ökade på lite över 6 meter i byarna. Vindriktningen var inte helt stabil utan varierande något vilket var tillräckligt för att hålla spänningen uppe på vilka som valde rätt väg. 

Kryssmärket låg en bit ut från bryggan och vågglittret från motljuset gjorde det lite lurigt att träffa rätt vid rundningen. Det blev därför en hel del incidenter men vid några tillfällen fungerade det riktigt bra när marginalerna ökats på lite från seglarna. Det lönar sig att planera rundningen i tid.

Men denna dag var det inte bara våra egna incidenter som ställde till det. En IF-båt med säckiga segel passerade nonchalant förbi banan på tok för nära. Trots att vi alla viftade och skrek verkade ”skepparen” både blind och döv för fartyget tågade på i oförändrad kurs och seglade rakt in bland rundande båtar. Tyvärr hann inte 69:an och 29:an hålla undan utan mejades ner av jätten. 69:an klarade sig bra men 29:an förlorade både fena och köl. MIN BÅT skrek Lasse och hoppade ner i jollen och satte efter förövaren. Men efter 10 minuters jagande insåg Lasse att han inte skulle hinna ikapp och vände tillbaka.

När allt hade lugnat ner sig fortsatte seglandet och innan utsatt tid hade vi klarat av hela 16 starter trots avbrottet, vilket alla var nöjda med. Men mest nöjd denna dag var Bosse Jonsson som seglade bäst och vann i överlägsen stil, stort grattis.

Tack Jonas för all hjälp med prylar och banläggning samt Lasse E med uträkning av resultatet.

Seglarhälsningar

Michael Carlberger/SWE16

 

Resultat här. Aktuell Rankinglista finns på Resultatsidan och här.
P.g.a. en ynka liten felinmatning ute vid seglingsplatsen så bytte Brunte och Fredrik plats efter korrigering mot det handskrivna protokollet. /Lars E 49an

Joomla Template by Joomla51.com