Foto Hans Funke

Vintercup 6 gick av stapeln i nära nog vårlika temperaturer, 6-7 grader. Men det var samtidigt en riktigt frisk vind så det kändes ändå ganska kyligt. Seglingsplatsen Mölna/Näckrosvägen fungerar bra, man står högt, gott om plats på bryggnocken men med rig 2 kan det vara knepigt att nå masttoppen, och om man missar så kan båten gå in under bryggan.

Vinden var så pass hård att dom flesta av oss dök på länsarna även fast vi alla körde med rigg två. Den hårda vinden visade dessvärre att många av oss elva seglare som kom till start kanske inte riktigt hade gullat tillräckligt med båten, så det vart en del manfall tyvärr. Det vart även en del haverier som inte berodde på bristande vapenvård, Fredrik Edgren fick till exempel ett stort hål i focken och Claes Liljesons vant brast.

På banan var det rejäla vindvrid så man kunde både vinna och förlora massor på bara ett banben, själv tycker jag detta är kul då det alltid lönar sig att kämpa vidare även om man kommit efter, Claus Lindström gick till exempel från jag tror det var fjärde plats till första på bara ett kort slag in mot bryggan.

Tyvärr så var viljan lite högre än förmågan allt som oftast uppe vid toppmärket, så det vart lite onödigt många krockar och lite dåligt med tagandet av straffsvängar. Jag hoppas att vi bara var lite rostiga efter vintern och att det blir mycket bättre när våren kommer.

Vi kunde också hälsa Sebastian Rådlund välkommen på banan med sin Cheinz, tidigare Per Julius båt. Han verkade tycka det var riktigt kul även fast han råkade få tuffast möjliga väder för sin premiär.  

Vid pennan: Bosse Jonsson

Resultat här

 

 

Joomla Template by Joomla51.com