Vilken fin dag det blev för de 16 seglare som dök upp i söndags för Ranking 2 och Vårcup2!

Strålande sol och frisk vind skapade en perfekt inramning av årets första rankingsegling i Stockholm. För första gången lade vi en rankingsegling vid Skärsätra båtklubb, ett nytt seglingscenter för SRSS. Vi har där en mycket lång yttre ponton, en Trissjolle med upplägningsplatts, en låsbar bod för banmateriel och ett rymligt klubbhus med kök. Dessvärre så är platsen ganska känslig för vindriktning och kräver att vinden ligger ungefär i ost-västlig riktning och det gjorde den idag, vi hade en västlig vind som började på ca 5 m/s och ettans rigg för att ganska snart öka till rigg två styrka och tidvis så att det vart rejäla dykningar även med tvåan.

Vi lade en ovanligt lång bana, men den långa bryggan medgav ändå att vi kunde gå hela vägen från toppmärke till länsgaten. Något som gjorde att antalet krockar och problem var mycket lågt och stämningen på bryggan mycket hög. Dessutom så fick vi massor av motion! Våra stegmätare visade att vi promenerade runt sju kilometer, så snacka inte om att batterisegling inte är fysisk.

Den friska vinden gjorde att vi hann med hela 16 seglingar väl inanför maxtiden, även fast banan var lång. Slående var att många ”nya” namn var högt uppe i täten, troligen fick de mer mod att sticka in näsan när det var så lätt att se båtarna. Tyvärr så var det många båtar som krånglade och fick utgå, men ändå så hade vi 7 olika segrare och hela 10 olika seglare som kom etta eller tvåa. Det är två tredjedelar och torde vara ett rekord i sig.

Men snabbast av alla var Tom Olson, dels så gick hans nya Kantun 2 fantastiskt fort i den friska vinden. Men Tom verkade också få det rätta lugnet av att veta att han hade farten och att han kunde se båten, så han seglade också fantastiskt stabilt och bra och vann på låga 23 poäng, stort grattis till den fina prestationen. Tvåa var Thomas E som fick jobba ovanligt hårt och göra många fantastiska upphämtningar, han har ju förmågan att pricka vindskiften bättre än någon annan. Trea var Fredrik Edgren som var riktigt jämn hela dagen och sällan utanför tätgruppen. Extra glädjande tycker jag det var att Magnus Rehn kom fyra, dessutom med en spik i ett race! Fortsätt så Magnus så kommer det fler spikar. Även Lars Engstedt presterade ett personbästa med att komma femma och vår ordförande Claes Liljeson kom in på en hedrande sjätteplats och även han med en spik i protokollet. De flesta andra får glädja sig åt framskjutna placeringar i enstaka seglingar och det fina vädret.

Vi tackar Anna Strömbäck för hennes utmärkta funktionärsarbete, skönt att ha en funktionär som kan och förstår kappsegling!

Undertecknad ber om ursäkt för att som vanligt inte kunna hålla reda på hur många varv som seglats och tackar er alla för att ni bjöd på så gott humör, det var en ren glädje att arra denna dag.

SWE 43 Bosse

Resultat Vårcup 2 och Ranking 2 finns här. Aktuell Rankinglista finns på Resultatsidan.

Joomla Template by Joomla51.com