Vackra vita gäss vid Elfvik, Gåshaga mittemot. Ibland kändes det som om man skulle blåsa av bryggan... Foto Lars Engstedt

Sju IOM seglare kom till start till dagens klubb- och vintagesegling på Lidingö. Väderprognosen indikerade vind från SV vridande till V och något ökande från ca 6 till 8 m/s. Vid skepparmötet var det fortfarande regn hängande kvar i luften från nattens nederbörd. Efter skepparmötet klarande det upp och vinden ökade. Vi seglade första seglingen med rigg 2 som omgående visade sig för stor. Alla bytte rigg till 3:an utom Lasse/49 som åkte till Bromma för att hämta sin. Nu var det friska vindar. Mellan 10 och 14 m/s och undan gick det. Vid 12 tiden blåste det så mycket att tävlingsledningen föreslog avbrott för lunch vilket uppskattades. Efter lunch något lugnare men dock rigg 3 väder. Solen sken och stämningen var god.

Claus L, Bosse J och Jocke A vid lunchbordet i det vackra vädret. Foto Lars Engstedt

Lasse/49an uppskattade detta avbrott och intog sin lunch i bilen på väg tillbaka till Elfvik, missade således bara ett trace. Det hjälpte inte så mycket på resultatsammanställningen, Rig 3 är svår att trimma rätt, för lite erfarenhet.

I det hårda vädret med grov sjögång var det svårt att hantera båtarna, stundtals svårt att slå,och en och annan broach även med trean, det var tufft!
Mats Kullström fick ge sig med havererad kickinfästning och Jocke Ameln ville spara sin båt och inte äventyra starten i NM sista helgen i september.

När vinden vred från SV till V fördes mycket sjögräs ut från Kyrkviken och orsakade en del svårigheter för alla seglare.

En sändarmuff som satt runt en stenpollare på piren omhändertogs, finns hos Lasse Engstedt.

Vi gratulerar dagens segrare Claus Lindström

Stort tack till alla seglare och medhjälpare önskar dagens arrangör Lars/29

Resultat här

Tommy Ruhmén som fick batteriproblem redan innan starten skötte start och målgångar och förde protokollet, tack Tommy!

Kommentar från redaktören:
Fantastiskt jobb av banläggarna, att fixa en bana och omläggningar av bojar som driftade i väg i den grova sjön
Lars/49an

 

Joomla Template by Joomla51.com