Lite i lagom tid söndag den 3:e november samlades 12 entusiastiska seglare i höstrusket på Ekudden för att försöka segla till sig en bra placering i årets andra vintercup. Vädergudarna hade lovat svag vind från NO, vilket är perfekt riktning för segling på Ekudden. Att det mera är ett undantag att prognoserna stämmer har vi uppmärksammat otaliga gånger och återigen stämde prognosen inte till 100%, vinden var mera på NV än utlovade sydost och pendlade rätt ordentligt.

Efter mycket om och men lyckades vi i alla fall få till en segelarena som funkade någorlunda bortsett ifrån att det ligger en fast boj i stort sett mitt i området vid första rundningen. För att råda bot på detta beslöts att bojen skulle vara en ”ITALIENARE”, med allt vad det innebär.

Redan efter efter första racet blev det en del förvirringar angående ” ITALIENAREN”, så det beslutades att bojen istället skulle vara ett hinder i banan.

Tolv race genomfördes med paus i var tredje, och efter ganska kort tid stod det redan klart vilka som aspirerade på första platsen.

Resultat här

Hälsningar / Håkan Grönvall och medhjälpare

Bilder och någon videosnutt kommer snart att publiceras här
/Lasse/49an

Joomla Template by Joomla51.com