Peter Norlin Memorial 2021

Så var det äntligen dags för lite tävling igen med våra batteribåtar. 8 glada combatanter prioriterade Peters minne i denna fina sommar. Frågan var bara hurvida vi skulle få vind och hur är det med sjögräset? Med så mkt sol / värme så fanns det ju gott omet innanför Vargholmen där seglingarna skulle avhållas…

De tävlande började angöra bryggan vid 09.30-tiden, men först var Claus Lindström som kom redan under fredagen med båt och ny fästmö. Under lördagen kom grabbarna under förmiddagen för att efter lunch vara med på den utlagda banan. Vindarna var rätt så oroliga! Skift på 45 grader var inte ovanligt… När dagen summerades så konstaterades att Bosse Jonsson hade bra koll på sin låda. Skulle Bosse kunna bibehålla formen över söndagen.

På lördagseftermiddagen beslöts att regattamiddagen skulle avhållas redan på lördagskvällen och alla fick full hand med att kratta sina farkostrar och se till att alla batterier var laddade. När det var klart så var det då dags för regattamiddag och ladda batterierna på de 8 rorsmännen.

Idag rådde en skön lugn stämning bland seglarna. Kändes som Peter uppmanade oss att segla som gentlemän utan tjafs på bryggan… hans önskan överträffades, härligt. Låt höstens seglingar bli som denna dag. Vi hade Per Lundberg som starter / protokollförare samt domare ifall kollision inträffade. Kanske var det också det som mildrade samtalsnivån på bryggan för att idag skulle det utdömas 720 graders straff ifall styrbord / babordskollision inträffade.

Dagens regatta kom att innehålla vind 16 seglingar, vind från SSV och styrkan låg på ca 2-4 m/s. Perfekta förutsättningar och efter 8 seglingar så ledde Claus med 10 poäng tätt följd av Bosse på 12. Noterbart är att Claus blev 8 i segling 2… mkt sjögräs… skulle visa sig rätt dyrbar tova runt fenan när sammanräkningen slutförts. Så lunch som serverades på bryggan av mästerkocken, vännen  och gamle IOM-byggaren Magnus Tornblad som var just den kille som byggde och var med att utveckla Peter Norlins egen IOM-design. Vill här passa på och nämna 2 andra legender som ingick i Peters IOM team, nämligen Odd Lindquist som i skrivande stund befinner sig mot England och tillsammans med IOM seglaren Håkan Grönwall för att segla Fastnet Race. Legend # 2 är Jimmy Hellberg., även han på väg till Fastnet Race. Stort tack till Er alla som gjorde ”Norlinaren” till ett verkligt hot till Magnus Woxe´n och hans mannar kring KAA.

Lagom till Lunch kom SRSS ständiga hedersmedlem Berndt Prååhl med förtjusande hustru och dotter ut och förgyllde lunchen. Stort tack för Er närvara. Härligt att se Er kämpa trots några ”hack i kolven” och svårigheter med hälsan. Kämpa, vi håller på Er.

Så dags för andra halvan av regattan. Endast liten justering av banan behövde göras under dagen. Tack till väderguden. Visst hade vi sjögräs men förvånansvärt få incidenter med detta otyg kring roder / fena. Länge såg det ut som Claus skulle dra dagens längsta strå med jämn o vinnande serie. När seglingarna avslutats och Claus med bisittare Brunte gjort sammanställning så konstaterades att Claus vunnit på 29 poäng tätt följd av Brunte på 30 p och Bosse på 30 p. Å så tog Lasse E med sig resultaten hem för uträkning i Sailwave och då kom några ändringar… Lasse själv förpassades från 7 till 8 plats. Brunte övertog segern på samma poäng som Claus med 6 spikar vs Claus 4 spikar. Dj-a tångruska tänkte nog Claus i det tysta… Snopet men vi hade räknat bort en 4a istället för en 5a och därmed blev det lika poäng.

Resultat här

Avslutningsvis vill jag tacka alla deltagare, vårt shoreteam som gjorde denna regatta till den fina helg den blev. Stort tack till Peter. Du är med varje gång vi sjösätter våra små livfulla ”präriehästar”. Vila i frid Peter.

    Vid pennan,

_/)_Brunte_/)_

 

Seglarhälsningar / 98:an Brunte

Joomla Template by Joomla51.com