Välkommen till SRSS IOM klubbsegling, söndag 27/3. 

Lite äldre vintagebåtar är också inbjudna och seglar i en egen klass denna gång.

Hela 15 seglare samlades vid Måsungens Segelklubb denna söndag när också sommartiden börjat gälla. Då passade det bra att vi startade vid 11-tiden istället vid 10-tiden som vi brukar. För att få en rimlig plats på bryggan delades vi in i tre grupper enligt Tyska modellan vilket innebar 10 båtar på linjen och lika många gubbar på bryggan.

Vinden höll som utlovat med svaga vindar omkring SV men med byar upp till några meter per sekund. Det blev spännande och roliga race, i alla fall för oss som stod som åskådare, när vinden vred fram och tillbaka eller dog ut helt plötsligt. Det var mer nervöst för seglarna med ups and downs  under racet. Men överlag var vinden så pass stadig att några större banjusteringar inte krävdes.

Vi hann med totalt 15 race och varje seglare seglade 10 race var. Måsungen är en trevlig plats att segla på vilket den också bjöd på denna gång.

Två Kantun 2 och en Amarone på prispallen. Grattis Jocke (SWE101), Brunte (SWE98) och Bosse (SWE43). 

Tack alla som bidrog till en lyckad dag och tack till Liljesson för hjälp med utrustningen samt Kullström resp Engstedt för upptagning av banan.

Seglarhälsningar / Michael SWE-16

Resultat här

 

Joomla Template by Joomla51.com