Inbjudningar

Mästerskapet äger rum på Munksjön mitt i Jönköping och pågår i tre dagar, 29-30 april och 1 maj.

Uppdatering per 6 mars: Senaste anmälningstid har passerats. Samtliga anmälda är välkomna att deltaga.

Se uppdaterad deltagarlista v2 här. Nästa steg är att senast den 12/3 betala in startavgiften om 850 SEK. Se instruktion i NOR. Notice of Race finns här

Här följer information om det hotell som vi har förhandlat priser med och som vi rekommenderar.

Välkommen till årets första IOM rankingtävlingen 2023 i Malmö söndagen den 16 april (DF95 seglar ranking på lördag 15 april). Samling sker vid Malmö Segelsällskap klubbhus vid Bryggövägen i Limhamn.

Anmälan och inbetalning av startavgift senast fredagen den 7 april. Anmälan görs på srss.se anmälningssida. Anmälningsavgift på 200 kr sätts in på Malmö Segelsällskap Bankgironr 990-7957. Ange "IOM-ranking nr 1 och Segelnummer". Svenska deltagare ska vara anslutna till en SSF klubb + till Svenska Enmeterförbundet + ha giltig tävlingslicens för 2023. Tyska modellen kommer användas vid fler än 20 deltagare. Seglingsföreskrifter finns här.

Tidsschema: 09.00 Rorsmanträff, 09.30 Första start, ca 11.30 - 12.30 Lunchtid, Ingen start efter 16.00.

Arrangör är: Malmö Segelsällskap och Cosme Idris och Bo Lindsjö. Frågor ring 072 007 93 20

Väderprognosen talade sitt tydliga språk för vattenskidklubben som perfekt seglingsplats, igen. Vi seglade ju Masters här i tisdags med mycket lyckat resultat. Kunde det upprepas…

Vi sköt på starten en timme för att prognosen lovade regnuppehåll efter kl 12. Sagt och gjort, banan låg klar och den hade justerats några meter hit och dit för att vara perfekt. Det blåste en svag bris från öst och exakt klockan 12 var vi redo för att starta. Men då kom regnet. Himlen öppnade sig och placerade ett rejält skyfall över oss och Järlasjön. Det var bara att söka skydd och vänta tills det gått över.

Regnet dog ut efter ett tag men tyvärr också den fina jämna brisen. Vi kunde bara genomföra tre seglingar i skiftande och vridande vindar. Därefter dog vinden ut helt och vi fick avbryta. Så tyvärr blev det ingen upprepning av de fina förhållandet vi hade sist. Grattis Brunte till segern.

Resultat här

Seglarhälsningar Michael - SWE16 och medhjälpare

Mästerskapet äger rum i Rogoznica den 27/10 – 4/11, 2022

Inbjudan (NOR) till VM finns här: https://2022iomworlds.com/index.php/notice-of-race-worlds

Läs mer på Enmeterförbundets hemsida.

Hälsningar / Thomas Enwall  / Svenska Enmeterförbundet 

Klubbsegling vid Askrike Pir den 15 maj

12 seglare kom till start, se resultatlistan. Dagens vindprognos över Lidingö var NV till V mellan 4 till 6 m/s. Därför valde vi Askrike Pir som seglingsplats. Vinden visade sig vrida och vända mer än prognosen. Vi började med en bana utanför piren då vinden kom från NV. Vi fick senare flytta banan till insidan av piren eftersom vinden drog över mot VSV där den stabiliserades, men med en hel del vindskift som uppskattades mer av vissa seglare och mindre av andra.

Vi hade en trevlig dag, sol och god vind som stundtals orsakade en del dykningar men ingen bytte till rigg 2.

Stort Grattis till Jocke som tog hem förstaplatsen!

Tack för en härlig seglingsdag hälsar 29:an

Resultat här

Seglarhälsningar / Lars Engstedt och medhjälpare

Välkommen till SRSS IOM klubbsegling, söndag 27/3. 

Lite äldre vintagebåtar är också inbjudna och seglar i en egen klass denna gång.

Hela 15 seglare samlades vid Måsungens Segelklubb denna söndag när också sommartiden börjat gälla. Då passade det bra att vi startade vid 11-tiden istället vid 10-tiden som vi brukar. För att få en rimlig plats på bryggan delades vi in i tre grupper enligt Tyska modellan vilket innebar 10 båtar på linjen och lika många gubbar på bryggan.

Vinden höll som utlovat med svaga vindar omkring SV men med byar upp till några meter per sekund. Det blev spännande och roliga race, i alla fall för oss som stod som åskådare, när vinden vred fram och tillbaka eller dog ut helt plötsligt. Det var mer nervöst för seglarna med ups and downs  under racet. Men överlag var vinden så pass stadig att några större banjusteringar inte krävdes.

Vi hann med totalt 15 race och varje seglare seglade 10 race var. Måsungen är en trevlig plats att segla på vilket den också bjöd på denna gång.

Två Kantun 2 och en Amarone på prispallen. Grattis Jocke (SWE101), Brunte (SWE98) och Bosse (SWE43). 

Tack alla som bidrog till en lyckad dag och tack till Liljesson för hjälp med utrustningen samt Kullström resp Engstedt för upptagning av banan.

Seglarhälsningar / Michael SWE-16

Resultat här

 

Joomla Template by Joomla51.com