Inbjudningar

Vi har nu 21 (eller 20) deltagare till SM-seglingen den 26&27 september. 

Träning för intresserade äger rum på fredag eftermiddag ca kl 12-16. 

Karta över hamnområdet finns här. Inbjudan finns här. NOR finns här. Seglingsföreskrifter finns här.

Se aktuell anmälningslista här.

Varmt välkomna hälsar / SRSS, Enmeterförbundet, NSS

Välkomna att deltaga i Peter Norlin Memorial 2020 som äger rum 24-25 juli. Se inbjudan här.

Hälsningar Brunte och Ryggen

Ranking 1 är uppskjuten pga av Corona, se separat information ovan.

Hälsningar / Thomas Enwall och medhjälpare

Lite i lagom tid söndag den 3:e november samlades 12 entusiastiska seglare i höstrusket på Ekudden för att försöka segla till sig en bra placering i årets andra vintercup. Vädergudarna hade lovat svag vind från NO, vilket är perfekt riktning för segling på Ekudden. Att det mera är ett undantag att prognoserna stämmer har vi uppmärksammat otaliga gånger och återigen stämde prognosen inte till 100%, vinden var mera på NV än utlovade sydost och pendlade rätt ordentligt.

Efter mycket om och men lyckades vi i alla fall få till en segelarena som funkade någorlunda bortsett ifrån att det ligger en fast boj i stort sett mitt i området vid första rundningen. För att råda bot på detta beslöts att bojen skulle vara en ”ITALIENARE”, med allt vad det innebär.

Redan efter efter första racet blev det en del förvirringar angående ” ITALIENAREN”, så det beslutades att bojen istället skulle vara ett hinder i banan.

Tolv race genomfördes med paus i var tredje, och efter ganska kort tid stod det redan klart vilka som aspirerade på första platsen.

Resultat här

Hälsningar / Håkan Grönvall och medhjälpare

Bilder och någon videosnutt kommer snart att publiceras här
/Lasse/49an

Vackra vita gäss vid Elfvik, Gåshaga mittemot. Ibland kändes det som om man skulle blåsa av bryggan... Foto Lars Engstedt

Sju IOM seglare kom till start till dagens klubb- och vintagesegling på Lidingö. Väderprognosen indikerade vind från SV vridande till V och något ökande från ca 6 till 8 m/s. Vid skepparmötet var det fortfarande regn hängande kvar i luften från nattens nederbörd. Efter skepparmötet klarande det upp och vinden ökade. Vi seglade första seglingen med rigg 2 som omgående visade sig för stor. Alla bytte rigg till 3:an utom Lasse/49 som åkte till Bromma för att hämta sin. Nu var det friska vindar. Mellan 10 och 14 m/s och undan gick det. Vid 12 tiden blåste det så mycket att tävlingsledningen föreslog avbrott för lunch vilket uppskattades. Efter lunch något lugnare men dock rigg 3 väder. Solen sken och stämningen var god.

Claus L, Bosse J och Jocke A vid lunchbordet i det vackra vädret. Foto Lars Engstedt

Lasse/49an uppskattade detta avbrott och intog sin lunch i bilen på väg tillbaka till Elfvik, missade således bara ett trace. Det hjälpte inte så mycket på resultatsammanställningen, Rig 3 är svår att trimma rätt, för lite erfarenhet.

I det hårda vädret med grov sjögång var det svårt att hantera båtarna, stundtals svårt att slå,och en och annan broach även med trean, det var tufft!
Mats Kullström fick ge sig med havererad kickinfästning och Jocke Ameln ville spara sin båt och inte äventyra starten i NM sista helgen i september.

När vinden vred från SV till V fördes mycket sjögräs ut från Kyrkviken och orsakade en del svårigheter för alla seglare.

En sändarmuff som satt runt en stenpollare på piren omhändertogs, finns hos Lasse Engstedt.

Vi gratulerar dagens segrare Claus Lindström

Stort tack till alla seglare och medhjälpare önskar dagens arrangör Lars/29

Resultat här

Tommy Ruhmén som fick batteriproblem redan innan starten skötte start och målgångar och förde protokollet, tack Tommy!

Kommentar från redaktören:
Fantastiskt jobb av banläggarna, att fixa en bana och omläggningar av bojar som driftade i väg i den grova sjön
Lars/49an

 

Välkomna till DF 65 Höstcup nr 2 som seglas i Ålstens båthamn
Parkering på P-platser vid infarten från Hökvägen.

Detaljerad info här

I ovanstående infblad hittar du även info om träningssegling på SM banan i Nynäshamn.

Hälsar Göran Uggla

Joomla Template by Joomla51.com