Inbjudningar

Välkommen till SRSS IOM Klubbsegling, söndag 24/10. Vintagebåtar seglar i egen klass ifall vi får ihop tillräckligt antal.

Klubbseglingen äger rum i Stockholm.

Seglingsplats Måsungen i Saltsjö Duvnäs.

Tid skepparmöte kl 10.00, första start kl 10.15 och senaste start kl 14.00. Anmälan sker via srss.se under Anmälan senast lördag 23/10 kväll kl 18. Startavgiften är 50kr. Jag behöver hjälp av någon deltagare. Kontakta mig gärna.

Seglarhälsningar / 29:an – Lars Engstedt och medhjälpare

Välkommen till årets sista IOM Ranking nr 8, söndag den 14 november.

Seglingen äger rum i närheten av Gottskärs hamn. Gatuadress till SS Kaparens klubbhus är Gottskärsvägen 180. Seglingsplatsen beslutas och meddelas via startsidan på SRSS.SE senast på lördag 13/11 kl 18. Tid skepparmöte kl 9.30, första start kl 9.45 och senaste start kl 15.00. Anmälan sker via srss.se under Anmälan senast tisdag 9 november kl 18. Startavgiften är 100 kr och swishas till Jari 073 2712339. Eventuellt kommer lunch erbjudas till deltagarna, mer information om detta kommer senare.

I år liksom förra året gick IOM SM i Nynäshamn på den långa piren som gör det möjligt att lägga bana oavsett vindriktning. 24 man anmälda från hela Sverige kom inkluderat fyra av våra seglarvänner från Norge som vi inte sett till på ett tag. Vi saknade våra danska och finska vänner men snart ses vi nog igen.

Lördag:

Vindriktningen var den minst gynnsamma och tvingade oss längst ut på piren där det till en början blåsta ungefär 7m/sek VSV och byigt. Första start planenligt kl.10.00.

Referat kommer inom kort. Resultat finns här.
Hälsningar / Claes Liljeson med crew.

Resultat här

Reportage här

Flera foton från Lars/29an kommer snart här

Seglarhälsningar / SWE 180 – Stefan Lundquist och medhjälpare

Peter Norlin Memorial 2021

Så var det äntligen dags för lite tävling igen med våra batteribåtar. 8 glada combatanter prioriterade Peters minne i denna fina sommar. Frågan var bara hurvida vi skulle få vind och hur är det med sjögräset? Med så mkt sol / värme så fanns det ju gott omet innanför Vargholmen där seglingarna skulle avhållas…

De tävlande började angöra bryggan vid 09.30-tiden, men först var Claus Lindström som kom redan under fredagen med båt och ny fästmö. Under lördagen kom grabbarna under förmiddagen för att efter lunch vara med på den utlagda banan. Vindarna var rätt så oroliga! Skift på 45 grader var inte ovanligt… När dagen summerades så konstaterades att Bosse Jonsson hade bra koll på sin låda. Skulle Bosse kunna bibehålla formen över söndagen.

På lördagseftermiddagen beslöts att regattamiddagen skulle avhållas redan på lördagskvällen och alla fick full hand med att kratta sina farkostrar och se till att alla batterier var laddade. När det var klart så var det då dags för regattamiddag och ladda batterierna på de 8 rorsmännen.

Joomla Template by Joomla51.com