Första gången jag stiftade bekantskap med Staffan var när min pappa Lennart hade sin båt i Kyttingeviken norr om Lidingö Golfbana, när gamla pappa satt och pratade segling med Staffan. Då en ung kille med sin Finnjolle och sina visioner. Åren gick och Staffan prövade på det mesta såsom segelmakare, varvsägare, besiktningsman mm. Seglade finnjolle, starbåt, havskappsegling, Albin Express, 11 Metre One Design och så slutligen insåg han att det var One Meter som gällde, inte 11 meter.

 

Staffan var sedan tidigare vän med Peter Norlin så Staffan kom snabbt in i klassen. Dock hade han kanske passerat peaken för segling. Tejp å ståltråd insåg Staffan raskt var bra prylar att ha när man seglade IOM. Kanske inte vad alla skulle prioritera, men det var Staffan i ett nötskal. Varför följa med i strömmen… näe det var inte Staffans grej.

På slutet så togs hans körkort av myndigheterna å då var det liksom färdigt för min kompis Staffan. Minnet började svikta, men oss IOM-seglare glömde han inte. Med sin nyvunne vän Herr Rullator” tog han sig fram och med bussens hjälp kom han ner och hälsade på vid bryggan där vi stod å kappseglade.

En sann seglarvän som nu kastat loss och här nedan följer en mer specificerad återblick av ett mycket händelserikt liv, återberättat av Staffan själv samt med lite hjälp av vår kompis Korken.

Vila i frid Staffan och med rogivande Seglarhälsningar från byssan hälsar Dina kompisar genom

_/)_Brunte_/)_

Länk till Staffans seglarminnen

Joomla Template by Joomla51.com