Skriv ut

Dagen började redan 06:30 i Rimbo för oss som skulle arrangera dagens seglingar, med en titt på termometern konstaterades att Kung Bore hade gjort sitt för att göra det så obekvämt som möjligt för oss entusiaster som gillar att segla även den här årstiden.

Fotograf Lars Engstedt.

 

Seglingsplatsen var utsedd, vindarna hade rätt rikting, men ovanstående Kung hade sett till att det var omöjligt att segla på Gåshaga, efter lite diskussion beslutades att flytta seglingsplatsen till Näckrosvägens brygga i Mölna, dessvärre visade sig issörjan dra sig dit också. Därefter var det dags att fara till AGA bryggan, den visade sig inte vara ett dugg bättre. I ett desperat försök att kunna fullfölja dagens arrangemang begav sig karavanen med bilar och båtar till Vasavarvet som dessvärre visade upp sig från sin sämsta sida, is där också.

Skam den som ger sig, färska rapporter från Tykö brygga i Mölna meddelade att nu var det isfritt, så det var bara att sätta sig i bilarna och ge sig tillbaks.

 

Sol, vind och vatten, båtarna i sjön och första start kl 12, kanon. Tills sist lyckades vi lura vinterkungen och trots nedisning och div elektroniska bekymmer för en del kunde vi genomföra 12 seglingar i ett par sekundmeters västlig vind med hjälp av avisningspauser med jämna mellanrum.

Som så många gånger tidigare knep Thomas Enwall förstaplatsen, tvåa blev allas vår Brunte och trea segelbloggaren med segelfeber Jimmy Hellberg med sin Bagheera. GRATTIS!

 

Som vanligt var det emellanåt heta diskussioner om vem som hade gjort vad och vem som hade rätt/fel vid första kryssmärket, just idag var det många som envisades med att lägga upp sin segling så att de kom in på kryssmärket för babords bog med ovanstående konsekvenser som resultat. Som helhet får man nog ändå säga att dagens seglingar i stort genomfördes på ett juste och sjömannamässigt sätt. Vi som arrangerade känner oss glada att det till slut gick att genomföra tävlingen tack vare hjälp av er andra. Resultat finns här. 2 st resultatjusteringar gjorda för SWE 76 och SWE 80 i race 10. 1 st resultatjustering i race 12 för SWE 28.

Aktuella ställningen i Vintercupen finns publicerad på Resultatsidan.

Hälsningar

Håkan (SWE 52) / Hampus