Skriv ut

Äntligen vår!!

Tretton glada seglare dök upp till dagens segling och lagom till första start löstes molntäcket upp och vi mötte en klarblå himmel och strålande sol.
Äntligen är det vår! ….och vi fick segla i lätta vindar 2-4 m/s mellan WNW och SV som tyvärr mojnade före kl.14:00. Efter en stund lyckades vi genomföra en lättvindssegling i ostlig vind och efter det försökte vi en gång till men fick bryta när vinden dog ut helt.
Nio seglingar hann vi med trots tre omläggningar av banan på grund av vindskiften och mojnande vind. Det var längesedan vi kunde stå länge och sola och segla i en behaglig bris vilket säkert bidrog till den goda stämningen på bryggan.
Resultat här

I dag saknades några av våra toppseglare vilket gav oss andra lite större chanser att nå topplaceringar och fyra av oss fick vinna en eller flera delseglingar. I slutändan drog Claus Lindström det längsta strået och kunde utropas till dagens segrare, tätt följd av Hans Funke och Fredik Edgren.
Vi gladde oss också åt att ha Odd Lindqvist med oss igen i en lånad Pentyl och han knep en femteplats trots att det var länge sedan han var med och seglade…. men titta i resultatlistan hut tajt det var…

Ett stort tack till funktionär Rasmus Lindström, Bosse Jonsson som hjälpte till med båt och banläggning, Lasse Ericson som fotograferade och räknade ut resultat samt alla andra som hjälpte till under dagen.

Segrarbåten

 

Till denna segling kom 7 av totalt 8 st byggda Pentyler, det blev nästan som ett Pentylmästerskap, här har en Madmax smugit sig in bland Hermelinerna...

Hälsar dagens seglingsvärd,
SWE 14, Claus Lindström