Skriv ut

Sammanlagd ställning i Sommarcupen 2014 och aktuell Rankinglista finns nu på Resultatsidan.

Ranking 6 bjöd på soligt väder och svaga NO vindar. Vi hade aldrig slut på vind men skiften på 10-15 grader och små vind hål här och där gjorde det svårseglat, när vi dessutom fick kämpa med en del sjögräs så blev det ännu mer dramatiskt eftersom inget race var färdigt innan man passerat mållinjen.

Många hade förhoppningar på en 100 poängare eftersom de tre i topp skulle lysa med sin frånvaro denna Söndag, Brunte hade dock kommit hem något tidigare från semester och seglade naturligtvis som alltid om han har möjlighet.

Resultaten varierade väldigt och Thomas Tarp såg ett tag ut att ha toppat formen med några riktigt bra race, men det var andra som också var med i striden och både Fredrik och Claus levererade bra hela dagen.

Slutsegrare i ganska överlägsen stil blev denna Söndag Fredrik Edgren som efter 9 seglingar stannade på 10 poäng med en tvåa och trea borträknad. Kul för honom att toppa upp formen lagom till EM och vi får hoppas den håller i sig. Claus med sin nya Amoress visade sig också snabb i den lätta vinden och slutade tvåa tät följd av mig själv som började lite knackigt men skärpte till mig under dagen. Brunte 4:a efter ganska med många sjögräs häng men han är fortfarande i in-trimning med nya Brittan och kommer snart upp i vanlig form. Funke fick till en 5:e plats tät följd av Tom och Håkan G. Det var mycket jämnt mellan 4-7 skilde bara 2 pinnar så fram till sista racet kunde allt hända.

Som domare hade vi Niklas Molin som jobba på Hyundai med mig och det var inte lätt för honom men vi stöttade med en observatör i varje race så det funkade hyggligt, tror dock vi skall ha en riktigt domare i varje Ranking och föreslår att vi försöker kontraktera Ove eller Clas L för detta de återstående R seglingarna detta år!

Stort till Mikael Carlbergers söta hustru som ställde upp och förde protokoll denna dag J

Väl mött Jocce & Tom

Resultat finns här