Skriv ut

Hela 21 st (22 st anmälda) till denna söndags rankingsegling. Jag har inte arrangerat en rankingsegling förut så för mej började det tidigt i veckan för att säkerställa att jag hade allt i ordning.

Lyssnade med möjliga medarbetare bland våra tidigare hjälpsamma ungdomar. Men tyvärr så var alla upptagna. Fråga gick då naturligtvis till familjen Carlberger när jag såg att Michael skulle vara med och segla. Glädjande fick jag ett positiv svar av Britt Marie som har blivit riktig duktig på vårt sätt att segla med heat och alla upp och nerflyttningar av deltagare.

Redan på lördagen åkte jag förbi ”varvet” för att ta med mej magnettavlan hem för fix med alla segelnummer på brickorna. Stämde av med vår alltid hjälpsamme Brunte om hjälp med transport av gummibåten på söndagsmorgonen.

Hade löpande kontakt med Thomas E om lämplig seglingsplats. Dubbelkollade med Ivica om möjlighet att segla på Boghammar varvet. Åkte även ner ditt får att höra om någon av varvsgubbar skulle jobba även på söndagen så att vi kunde komma in genom grinden. Men tyvärr ingen kunde med säkerhet lova att grinden skulle vara öppen för in och ut passering.

Seglingsplats Gåshaga blev genom detta ett ganska enkelt besluta, då vinden skulle vara ostlig möjligen ost-syd-ost under dagen.

Nu framme vid söndagen kom så 21 st förväntasfulla radioseglare för att segla enligt HMS 2013. Magnettavlan var fixad sedan lördagen enligt ranking och uppdelning i A och B heat så vi kunde dra igång första seglingen med kval för fortsatt segling direkt efter skepparmötet.

Vinden under dagen var skiftande mellan 1 – 4 m/s och vindskiften gjorda att de som seglar taktisk kom högt upp i resultatlistan. Efter totalt 15 segling och en kraftig regnskur så enades vi demokratisk att sluta efter 16 st race dvs minst 8 seglingar per deltagare.

Vi kunde gratulera Brunte till en fin första plats, Bosse till andra och Fredrik till tredje plats.

Vill tacka Britt-Marie och Nicklas mina medhjälpare för dagen, också ett stort tack till

Brunte och Tom för hjälp med gummibåten och bojar.

Resultat finns här. Aktuell ställning i Rankinglista och Sommarcup finns på Resultatsidan.

Slutställning i Vårcupen finns här. Ställningen i Höstcupen finns här.

Hälsningar / Håkan L (SWE 118) + medhjälpare