Skriv ut

PÅ Hobbymässan i Älvsjö avhölls ett informellt evenemang, bassängseglingsmästerskap med Dragon Force 65.

Magnus Timerdal och Stefan Olsson från Västkusten arrangerade och de tillhandahöll ett antal DF 65 båtar. Efter att vi fått träna några varv så drog tävlingen i gång med "Tysk gruppindelning"

Resultat här

Vinnare blev Mattias Ö från Dalarna som normalt seglar Micro Magic på sjön Runn.
Tvåa DF65 räven Petter Forssen och trea Fredrik Edgren

Trots att det uteslutande var erfarna IOM seglare på linjen märktes en viss nervositet som kunde resultera i vilda västern beteende i starterna. Den korta banan som seglades två varv gjorde att i princip gick det inte att förbättra sin position, målgångsordningen blev i allmänhet densamma som ordningen över startlinjen.

Ordförande Claes L, Thompa S, Per L, Stefan Olsson och Petter F.

Vi tackar Magnus och Stefan för det trevliga arrangemanget och åtminstone er skribent fick med sig hem en känsla att DF65 är en riktigt trevlig båt att segla, stora likheter med IOM och dessutom ganska vacker med ett riktigt snyggt segelplan. Alla trimmöjligheter som finns på en IOM hittas även på DF65.
Klassen har vuxit mycket starkt på Västkusten och i Norge. Många gamla IOM seglare som sedan flera år lagt båten på hyllan har nu med DF65 fått nytt RC seglarintresse och det rapporteras att några även har plockat ner IOM:en från hyllan.

/Lars E