Skriv ut

Då var stunden kommen, Höstcup 2015 skulle avgöras. 16 durkdrivna, en del segervissa, en del glada, en nykomling som genomförde det hela berömvärt, Anders Lissegårdh kom till denna regatta som kom att avhållas på södra Lidingö, Näckrosvägen.

Glada gubbar i solen

Lars Engstedt, till höger får dagens ros. Han räddade Tommys båt som låg och slog bland stenarna genom att resolut kliva ut i vattnet med strumpor och skor på. En riktigt god kamrat!

Tyvärr så saknades en hel del ansikten! Thomas Enwall och Claus Lindström med laga förfall. De försvarade de svenska färgerna på Norska Mästerskapen i Norge. En del andra kanske bara tyckte vädret denna morgon inte var det bästa, men ack så fel de fick.

Resultat här. Årets Höstcup slutligt resultat finns här. Stort Grattis Bosse!

Bara någon stund efter start så kom solen fram och värmde. Nog värmde den några lite extra, vilka i stundens hetta glömde bort hur ett protestförfarande går till. Skärpning snubbar!

12 st seglingar genomfördes, alla i B-riggsblåsa. På det hela kom tätstriden att handla mellan Bosse och Brunte som låg i det sammanlagda inför denna segling hade ett litet försprång till de övriga. Redan tidigt denna dag visade Bosse vart pokalen skall levereras. Med hela 6 spikar på 12 seglingar så vann Bosse på 13,6 poäng, före undertecknad som med 5 spikar hamnade på 17,6 poäng. Trea kom den alltid farlige Jocke A på 28,2 poäng.

Idag var det återigen ganska dålig disiplin och låt oss nu gemensamt stävja detta i fortsättningen med att hålla ut lite mer i våra svängar där ute på böljan. Babordsbåtar ligger alltid risigt till för styrbordsbåtar, det vet vi.

Vi tackar Jonas Magnusson och Hans Hjortsberg för att de med sådan glädje gjorde debut i att lägga bana, korrigera densamma vid ett par tillfällen. Det gjorde Ni bra. Tack Hans för att Du är den eldsjäl Du är! Att bila från Kumla till Lidingö ca 50 mil tur och retur för att deltaga i en klubbsegling är stort. Vilken ambassadör för vår sport.

Vid pennan,

SWE 98 / Brunte
Bosse SWE43/medarrangör