Ranking 3 bjöd på strålande sol och en frisk men något kylig vind. Kanske var det vädret som hade lockat hela 20 seglare, varibland flera både nya och nygamla ansikten kunde ses. Riktigt kul att se lite återväxt i gänget.

Prognoserna, vi kollade flera, hade sagt nordostlig vind. Även fast spridningen var stor så låg alla mellan nord och ost och med den prognosen så ansåg vi att Ekudden borde vara bättre än Gåshaga, tyvärr så låg vinden mer på nordväst och drog lite över land och det skapade kraftiga vindskiften mest hela tiden. Dessutom så var det fullt med skit i vattnet, ovanligt så här tidigt på säsongen.

 

Med 20 seglare så kör vi som bekant med heat segling för att få lite färre seglare på linjen , 12 stycken och därmed också vid först kryssmärket. Betydligt struligare för arrangören och den ännu lite osäkra funktionären Lina Jonsson, men på det stora hela gick det ändå ganska bra.

Dessvärre så verkade väldigt många deltagare vara lite övertända och tjuvstarterna var många. Men ännu värre var det uppe vid första kryssmärket, alldeles för många slog för tidigt och kom in med för dålig marginal och försökte slå till babords uppe vid märket. Vi måste alla lära oss att vid vridande vindar så lönar det sig extremt bra att komma in med lite överhöjd, då klarar man ett litet motvrid utan att hamna under märket. Det förbättrar inte bara den egna placeringen, det förbättrar även stämningen på bryggan en hel del.

Glädjande nog så har väldigt många fått bra fart i sina båtar och vi såg många nya seglare i toppklungan i många av seglingarna. Dom gamla rävarna som brukar vinna komfortabelt hade det därmed ovanligt motigt, både Thomas E, Brunte, Claus, Jocke A och Tom var nere och harvade långt ner i fältet titt som oftast. Men när röken hade lagt sig så var ändå ordningen återställd med Thomas Enwall som vinnare, Brunte tvåa och Håkan Lundquist trea. Men jämnt var det! 1,3 poäng mellan ettan och tvåan, tre poäng mellan trean och femman, 2,5 poäng mellan sexan och nian och så vidare. Så fortsätt att kämpa så ser vi snart flera nya segrare i rankingseglingarna

 

Resultat finns här. Aktuell Rankinglista finns på Resultatsidan.

Hälsningar Bo Jonsson med medhjälpare Lina Jonsson

 

Joomla Template by Joomla51.com