Dagen före utlovades sol och blå himmel men så blev det inte….

Länk till Claus Lindström film.

12 väl påpälsade seglare och undertecknad möttes istället av en gråmulen dyster himmel med västlig vind c:a 1-4 m/s. Seglingsplats var Näckrosvägen på Lidingö och det visade sig att vinden gärna kom lite från land, alltså byigt och med snabba skiften. Det ledde till spännande seglingar där vägvalet var oförutsägbart och väldigt nervpirrande!

Vi fick lägga om märken då och då och på slutet hade vi fyra kryssmärken att välja på. Vi hann med totalt 16 seglingar mellan 10:30 och 15:00.

Vi gladdes särskilt åt att åter välkomna Magnus Woxen i IOM-kretsen och han påminde oss om att det går lika bra att segla med en äldre båt …. om man seglar bra… Och det gjorde Magnus som slutade 3:a slagen av 2:n Fredrik Edgren och dagen segrare Thomas Enwall, alla på samma nettoscore, 42 poäng. HELT OTROLIGT!

Det var till stor glädje för undertecknad att konstatera att med något enstaka undantag genomfördes dagens seglingar i god stämning av glada och fokuserade seglare, det är så vi vill ha det!

Tack för en trevlig dag tillsammans och ett särskilt tack till medhjälpare: Thomas, Jonas, Michael, Bosse och Claes L som såg till att bana, jolle, resultat, m.m. var på plats.

Hälsar dagens seglingsvärd,

SWE 14 Claus Lindström

 Resultat finns här. Aktuell rankinglista finns här.

 

Joomla Template by Joomla51.com