Den 14 januari 2018 seglades Vintercup 4 vid Skärsätra Båtklubb på Lidingö. SRSS har där tillgång till en klubbstuga, förvaringsskåp och en trissjolle som följebåt. Klubben har en brygga i T-form där man med fördel kan segla i alla vindar utom i nordostlig riktning.

Åtta seglare kom till start i en sydlig vind mellan 2-4 m/s och temperatur straxt över nollan. Tolv seglingar genomfördes och det var en bra träning för oss som var med. Det var lite trångt på bryggan eftersom vi 8 seglare skulle stå på en bryggnock där det även låg fullt med vinterförvarade Y-bommar. Fem man hade fri sikt och bakomvarande fick glutta fram mellan de främre gubbarna. Detta orsakade att undertecknad från babord lyckades pricka Håkans länsande styrbordsbåt och vi fastnade ihop så illa att Håkan fick ett djupt märke på fenan och ett förstag som gick av och fula märken i storseglet.

Efter räddning med följebåten lyckades vi sabba mitt storsegel och bryta masten på min båt. Enda trösten var att detta hände i näst sista seglingen. Varning för trissjollen den har en massa vindfång och rör sig inte alls som en gummibåt när man inte har någon fart.

Mycket gladare var vinnaren Bosse J som vann straxt före Claes B. Båda dessa var poängmässigt i särklass närmast före Michael Carlberger. Bosse visade att hans splitter nya konstruktion ”Amarone” kommer bli en båt att räkna med i framtiden. Båten var mycket snyggt lackad i röd metallicfärg överbliven från hans renovering av en Monark MC från 1951. 

Resultat finns här. Bilder finns på FB IOM SWE här.

Hälsningar SWE 28 / Hans F

 

Joomla Template by Joomla51.com