Skriv ut

Det bjöds på sol och västlig vind (medium/high end Rigg 1) när 8 seglare mötte upp på Näckrosvägen för att avhandla Ranking 5/Höstcup 2. Vindriktningen gav oss sjö- och i viss mån vindlä bakom Boghammar Marin vilket innebar fina seglingsförhållanden ….men med byig och skiftande vindriktning som förhöjde spänningen….

 

Under dagen visade det sig att vi aldrig behövde lägga om banan utan seglingarna kunde genomföras smidigt i ett bekvämt tempo. Tyvärr vred vinden något åt nord efter lunch vilket innebar att gräs, löv och sjögräs drev ut från vassarna vid Boghammar och det drabbade tidvis flera av seglarna men utan att vara av ”katastrofal omfattning”.

Jocke Ameln visade tidigt att han tänkte blanda sig i toppstriden och Jonas Magnusson var honom hack i hälarna. Det mulnade på eftermiddagen och ett stort bymoln närmade sig men cirka kl. 14:30 hade vi genomfört 16 seglingar och avslutade för dagen. Hälften av deltagarna hade då lyckats få minst en förstaplats i någon segling men det var Jocke och Jonas som radat upp flest spikar. SWE 101, Jocke Ameln, regerande svensk mästare, hade lyckats bäst och korades till segrare följda av SWE 80 Jonas Magnusson och SWE 50 Thomas Enwall.

Jag avslutar med att reflektera över det trista faktum att vi blott var 8 deltagare även om det bjöds på härliga förhållanden så här i början av hösten. Jag är tacksam för att vi slapp sjögräs under en stor del av dagen även om det vid den här tiden på året är svårt att hitta en garanterat sjögräsfri seglingsplats. Jag hoppas få se fler deltagare på nästa rankingsegling den 7:e oktober!

Till sist ett stort tack till alla behjälpliga entusiaster som hjälpte till med jolle, bana m.m: Thomas Enwall, Lasse Engstedt, Jonas Magnusson, Lasse Ericson och Michael Carlberger.

Resultat finns här. Rankinglistan finns här.

Hälsningar / Claus Lindström