Så var stunden kommen för mig att arrangera min del i årets rankingserie. Av naturliga skäl hamnade vi på Lidingö och Askrike som visat sig riktigt bra så här på höstkanten då sjögräs mm härjat vilt i vattnen kring Stockholm.

Nåväl började redan på lördag em med att hämta upp alla prylar, se till att jollen funkar, motorn har soppa, mm… En sak som jag dock glömde var att räkna alla bojsänken, vilket innebar att vi ej kunde segla med ”the Italien mark”, vilket har visat sig vara bra för trivseln kring toppmärket.

Den utlovade kylan uteblev, solen dominerade starkt från typ 10.00 och alla 9 som kom till start verkade på riktigt gott seglarhumör. Vindarna var snälla mot arrangören. Vi behövde inte ändra på banan en ända gång, inte ens justera en medveten kort startlinje.

Idag seglade vi med minst 5 min paus efter var 3e segling. Även kort paus mellan varje segling om det var ngn som önskade göra en liten justering i sitt trim. Lunchen blev hela 20 minuter lång. Alla hann med att snacka, smacka på sina medhavda mackor mm… Även efter lunch fortsatte vi med paus efter var 3e.

Hur gick det då i själva seglingarna. Jo, Bosse J öppnade kanske för starkt… 1-1-1-2 i de 4 första seglingarna och vi alla trodde att saken var klar, men så var inte fallet. Klassens dominant i år, Thomas E fick till en intressant liten trimjustering när det var 3 seglingar kvar och vips var han med i leken, precis som vanligt och när sammanräkningen var klar blev listan så här; 1/ Thomas Envall 26 p, 2/ Bo Jonsson 33 p, 3/ Tom O 38 p, 4/ Jonas M 39 p.

Tilläggas att efter 16 delseglingar kunde vi packa ihop våra små segelbåtar redan kl. 14.30, således hela 60 minuter före seglingstidens utgång. J

Eftersom vädergudarna utlovat regn denna dag så beslöts att dagens AFTER SAIL samt prisutdelning skulle ske på ”VARVET” i Stockby. Väl där serverades Coca-Cola, lättöl samt lite gott rödtjut samt lite osunda nötter.

Prisbordet var digert. De 5 första fick välja ut 2 priser var (fanns bl a 6 flaskor vin och gissa hurr poppis dom var va)… resterande deltagare fick bara ett pris och uppemot 10 priser ligger kvar på hyllan till en annan gång då varvet är arrangör.

Avslutningsvis vill jag tacka alla seglare för fin och glad stämning i seglingsområdet hela dagen. De få incidenter som inträffade löste parterna själv på ett föredömligt sätt. Banan var lite kortare än vanligt, vilket förhoppningsvis gjorde att alla hade chans att se sina båtar, även uppe vid kryssmärket, å att se underlättar ju som bekant.

Tack för mig och väl mött nästa gång.Resultat finns här. Uppdaterad ranking finns här.

_/)_ SWE 98_/)_

Joomla Template by Joomla51.com