Dagens seglingsväder utlovade nordost tre till fem sekundmeter och med en temperatur motsvarande vinden i antal grader. Färgpalletten för årstiden innehåller alla färger uppblandade med svart, rätt dystert med andra ord. Dagens färgklick bestod av flottan med segelbåtar uppradade på startlinjen där ett gäng rödnästa kaptener förväntansfult tummande på reglagen i den kyliga vinden.

Seglingsplats: Askrike Pir och Bosön, Lidingö.

Raceupplägg: Fleetsegling i lugnt tempo, normallängd på banan det vill säga två varv, gemensamt riggbyte och ett tempo av tre seglingar och sedan en kort paus, trimpaus tillåter vi mellan seglingarna, lunch efter sex genomförda race.

Årets sista rankingseglin…R8…i november…Ja, tänker du, årets vinnare ska koras?!?!
Så rätt så!
Inför avgörandet i dag och med en blick i tabellen inför, var det långt ifrån avgjort. De fem första kombattanterna alla kunde de placera sig på en andra plats! (ThomasE, ClaesB, BosseJ, FredrikE och ClausL)
Psykologin talar för att det finns någon som kan vinna på detta men också någon som kan förlora stort. Med detta i åtanke har denna novemberdag både blivit varmare och en aning färgrikare.

I dag blev det inte mycket segla för pengarna då banan strax innan start fick vridas mot ny vindriktning och försenade starten. ”Bankalle” lyckades även bottennappa en boj som under de tre första racen guppade mitt i banan. Med ytterligare vindvrid mot ost mojnade det vid piren och vi beslöt att flytta vidare till Bosön. Väl ute på Bosön körde vi vidare med seglingstid som gått förlorad men med en bättre vind som med facit, var lite för tuff för A-riggen stundtals.

Det var länge sen jag bevittnade så många kollisioner och att båtarna låg så tätt in på varandra vid rundningar och ute på banan. Men med allt som stod på spel och de hårda vindbyarna har jag full respekt för att det var svårt på banan.

Hur gick det?
R4 och de efterföljande racen kördes ute på Bosön och med en blick på dagens tabell kan man med framgång konstatera att Bosse J log det bredaste leendet tätt följt av Claes B. Johan A hade en del att skratta åt han med. Thomas E fick vi se le först när poängen sammanställts ty Thomas är årets IOM-champ!
Jag dröjer mig kvar vid dagens slutställning och ser att det är hela nio av dagens elva seglare som hamnar på en pallplats. Vi kunde varit en ytterligare om inte Tommy oturligt fick slå undan och stallat i en våg.

Ett stort grattis till er på pallen i dag samtidigt som vi lyfter på hatten för Thomas Enwall som efter dagens avslutande segling bärgade totalsegern.

Stort TACK till Michael som hjälpte mig med banan och loggestik, Thomas och Bosse för sammanställningen av poäng och alla deltagare som kom ut och seglade denna dag.

Hallå…BOJEN! Jo den är i säkerhet men ett sänke tappades på Bosön.

Resultat finns här. Aktuell Rankinglista efter 8 rankingseglingar 2018 finns här.

Jag är, Jonas SWE80

Joomla Template by Joomla51.com