Väderleksutsikterna bländande. SV till Västliga brisar från ca 5 meter och så ökande, därtill strålande sol efter lunch. Mölna valdes till arena för begivenheten. 14 sugna grabbar kom till drabbning. Tyvärr så var det 3 avanmälda, så 14 på linjen tar vi som ett gott omen för fortsatt tillströmning till klassen av både gamla och nya medlemmar.

Speciellt glädjande att några gamla grabbar åter sågs ibland oss och så hälsar vi Mats Kullström välkommen till klassen. Med lite träning och gullande kommer han få mycket glädje av sin fina båt CHASE, som byggdes i Holland för några år sedan. Vi har höga förväntningar på Dig då CHASE vann SM 2016 och 2017. Därtill har vi fått tillbaka en nygammal medlem i Tim Shuwalow, som med lånad Bosse Jonssonbåt klev rakt in i toppen av resultatlistan.

Vindarna var som sagt i vridande, varför banan var tvungen att justeras en hel del gången och därmed hann vi inte med mer än 15 seglingar denna dag. Denna dag gavs därmed alla tid till att se över sina små präriehästar en hel del och ändå hinna med förtäring på lunchen.

När vi väl summerade ner seglingarna kunde vi konstatera att Bosse J drog längsta strået och fick 28p sammanlagt. Tvåa, den alltid farligt smygande Thomas E på 36p. Trea blev Jonas Magnussson på 38p. Den grabben kommer bli farlig i sommar. 4a blev Tim Shuwalow i sin debut, mästerligt seglat och grattis Tim.

Med tiden ökade vinden i styrka och allt fler fick lite problem med sina vagnar. Det verkar klart så att de som gullar mest med sina båtar når bäst framgång på fjärden.

Tack allesammans för denna mycket trevliga dag som verkligen gick smärtfritt på alla sätt och viss. Tack till Jonas och Håkan som hjälpte till med att ta upp alla märken efter seglingarna, under tiden då Thomas och undertecknad räknade ut slutresultatet. Naturligtvis stort tack till Din hjälp Thomas med att räkna fram resultatet. Resultat finns här. Aktuell rankinglista finns här.

Vid protokollet,

_/)_Brunte_/)_

 

 

Joomla Template by Joomla51.com