Väderleksprognosen utlovade lite regn på morgonen, som skulle upphöra i tid för seglingen och sydlig vind helt utan vridningar under hela dagen, styrkan skulle ligga stadigt på 3-4 m/s. Så långt såg det ut som en riktigt enkel uppgift för mig som arrangör.

Men med 18 seglare på linjen röstades det för heat segling, då det var många nya seglare i fältet. Betydligt jobbigare att arrangera, speciellt med bara en funktionär som dessutom var ovan. När vi väl drog igång seglandet så visade vädret med all önskvärd tydlighet att det inte hade minsta lust att följa prognosen, både riktning och styrka ändrade sig rejält från minut till minut så att banan behövde läggas om stup i kvarten. Dessutom så slets bojarna loss hela tiden av de stora fartygsvågorna. Resultatet blev halvdåliga banor för seglarna, mycket väntande och massor av jollejobb för Lina och undertecknad.

När seglingarna började så visade det sig som alltid att de gamla rävarna bäst klarar av svåra förhållanden. Brunte och Jocke Ameln stod i en klass för sig och turades mer eller mindre om att vinna, den enda som lyckades ”sno spikar” av dem var Jonas Samsson, som faktiskt tog två. Thomas Enwall som brukar vara nästan omöjlig att slå hade inte turen med sig idag, sjögräs, motvrid och annat gjorde att han hamnade en bit ner i listan. Positivt var att starterna var skapligt disciplinerade, även när vi på slutet gick över till fleet-segling. Jocke låg i nästan varenda start bara några centimetrar från tjuvstart, något som säkert bidrog till hans välförtjänta seger idag. 10 poäng på 9 seglingar, sju räknade, är fantastiskt bra.

Annat som var värt att notera var att alla av våra ”nya” seglare tog sig upp i A-heat och att det var tätt i poänglistan mellan nästan alla placeringar och att det ofta bara var några meter mellan toppen och mitten av fältet. Jag gissar att denna trend kommer att hålla sig och att vi snart ser nya namn i topp tre. Resultat finns här. Aktuell ranking finns här.

Lina & Bosse

Joomla Template by Joomla51.com