När vi vaknade denna söndagsmorgon regnade det tidvis kraftigt över Lidingö och enligt prognosen skulle regnet fortsätta under en stor del av dagen samtidigt som vinden skulle vrida närmare 180 grader från Ost till Väst. Inget drömväder kanske men ändå kom 12 seglare till start på Näckrosvägens brygga! Efter lite strul med märkesbojar som draggade och en båt som seglade iväg i god fart utan radiokontroll kom seglingarna igång i bättre tempo. Regnet avtog för att så småningom upphöra samtidigt som vinden vred från ostligt till sydligt och senare också sydvästligt i styrkor kring 2-4 m/s.

Senhöstens rookie, Goody Rosén öppnade upp med en spik i första racet (Grattis!) och därefter kunde vi snart ana att toppstriden skulle stå mellan Jocke Ameln och Claes Brunnhage tätt skuggad av Bosse Jonsson. Det var inte alltid lätt att välja rätt sida på banan då vinden både vred och ändrade styrka men det gjorde det hela mer spännande.

Vi hann avverka 14 seglingar innan det var dags att stänga butiken kl. 14:30. Tyvärr kunde vi inte redovisa resultatet på plats utan vi fick åka hem i ovisshet. Nu vet vi att Claes Brunnhage vann på samma poäng som Jocke Ameln, vilken rysare! Titta gärna i resultatlistan, det är tätt och små skillnader i poäng på fler ställen!

Ett stort tack till alla som hjälpte till med jolle, banläggning m.m. Idag var det ett riktigt teamwork för att få allt att fungera, speciellt eftersom undertecknad inte har full rörlighet. Resultat finns här. Slutlig rankingställning 2019 finns här.

Hälsar dagens seglingsvärd,

Claus Lindström

 

 

Joomla Template by Joomla51.com