2020 års sista klubbsegling genomfördes på Aludden i Djursholm i skiftande vindar och gråmulen himmel,15 ekipage var anmälda och samtliga kom till start. För att följa folkhälsomyndighetens nya rekommendationer beslutades redan innan regattan  att segla enligt den Tyska modellen, och att hålla två båtlängders avstånd både vid sjösättningsbryggan och seglingsområdet.

För att göra avsluta året lite annorlunda hade seglingsledningen planerat för en lagtävling eftersom det tack vare den naturliga  uppdelningen i grupper i den Tyska modellen redan fanns. Röda laget bestod av 98, 43, 16, 94 och 11med 98 som lagledare, gula laget med 50 som lagledare bestod av 60, 6, 97 och 31, blåa laget med 101 som lagledare bestod av 198,29,33 och 52.

Redaktören skriver: Stort tack för årets trevligaste arrangemang med Håkan Grönvall som här grillar korv

Efter  9  starter var det dags för en välbehövligt paus för korvgrillning och intag av densamma och spekulationer i hur lagen presterat, redan här kunde man ana tendensen.

 

När dagen nådde sitt slut var 15 starter genomförda och det röda laget gratulerades till segern med knapp marginal före det gula laget på andra plats, på tredje plats med bara en poängs marginal till gula laget placerades sig blåa laget.

Resultat: Röda laget 27 poäng, gula laget 29 poäng och blåa laget 30 poäng.

Individuellt stod pallplaceringarna och vägde och var tight ända till slutet, till sist avgick ändå Johan Ameln med segern tätt följd av Jonas Samson på andra plats och Bosse Jonsson på tredje.

Foto: Lars Engstedt

Resultat finns här.

Hälsningar / Håkan 52:an

Joomla Template by Joomla51.com