Skriv ut

Så äntligen var det dags för 2021 års första rankingsegling. Kunde inte bli bättre... 6 juni, Sveriges Nationaldag, flaggan i Gåshaga Pirars flaggstång hissad, blommor på bordet. Prisbord fixat. Kaffe till deltagarna under regattan, öl & vin till After Sail med prisutdelning.

Skepparmöte i sol men tyvärr helt utan bris. Dock trevlig samvaro på bryggan med inspektion av allas båtar och dess trim. Jocke och Tom har ju fått fin rulle på sina K2. Efter dryga timmens väntande så började en mycket svag bris göra entré. Dagens arreminister justerade banan och så var vi igång med dagens regatta.

Trots sen start och paus för lunch så hann vi med 10 seglingar. Bosse J var länge ett hot till Jocke. Bosse gick riktigt bra och hur tänker man då… visst… varfr inte justera lite här och där så skall jag nog spöa Jocke. Så visst trimmade vår härliga kompis om… men kanske lite väl mycket ändringar, ty efter justeringen var det liksom inte samma fina driv i hans vagn.

När klockan närmade sig 15.00 och vi kunde summera dagens 10 seglingar så visade det sig, det vi tidigare befarade… att Jocke som med 4 1or, 3 2or å 1 3a så visade han vart skåpet skulle stå. Trevligt var också att Micke Carlberger åter var med oss & som han visade sig. Klar 2a före de gamla rutinerade rävarna Thomas Envall 3a och Bosse Jonsson på 4e plats. 

Dagens segling samlade 12 glada seglare och vår långväga deltagare Ulf Lindberg  SWE 200 fick pris som ”Dagens Fair Play Yachtsman”, skänkt av Thomas Gross. Nu fanns det en lika fin kille till ute på banan, vilken också honorerades med ett hederspris från IOM Varvet, grattis Stefan Lundquist. Dagens priser var små goda sydsluttningar.

Inför sista seglingen tilldelades kommande 3a och 4a jobbat att samla ihop banan. Nu blev det Thomas E och Ulf som belade dessa platser, men då Thomas var vänlig med hjälp av Tom räkna ut dagens resultat som hoppade Claus in i hans ställe  och tillsammans med Ulf var vänliga att samla ihop alla bojar, ett drygt jobb på Gåshaga då det är djupt vatten där.

Tack allesammans för en härlig dag på banan. Få incidenter och de som skedde följdes ofta av en 360. Hoppas vi syns snart igen.

_/)_ SWE 98_/)_  

         Brunte                                                                                                                                                                                

Resultat finns här. Aktuell rankinglista finns här.