Skriv ut
Kategori: Inbjudningar

IOM SM 2019 avklarat!

Som vanligt var våra pigga IOM seglarna först ute med mästerskapsseglingar för året. I år liksom förra året stod SRSS och SSV för arrangemanget i Vadstena, närmare bestämt ute på Vadstena pir, en utomordentlig arena för RC-segling. Redan på fredagen dök som brukligt de flesta seglarna upp för att känna på arenan. Det extra anmälnings/mätningstillfället på fredagskvällen utnyttjades av de flesta. Det var kul att se så många seglare från övriga Norden då mästerskapet var öppet.

Segling 4 maj:

Dagen började med fint väder och vind från N 5-7m vilket i dessa trakter betyder en kort och krabb sjö utanför piren där hela Vättern dongar på. Seglingarna kom igång på utsatt tid i HMS format och rullade på fint trots vridig vind och märken som flyttade på sig i den krabba sjön och ideliga riggbyten. Efter dagens åtta seglingar hittade vi inte helt otippat Søren Andresen DEN i topp med Thomas Enwall SWE straxt därefter. En mycket trevlig regattamiddag avhölls på Slottsgården med alla deltagare närvarande.

Segling 5:e maj

Vinden vred under dagen alltmer mot V och där vi till slut kunde segla innanför piren och gå utmed kajen hela banan. Även här vred vinden 30 grader fram och tillbaka så det lades ut hela fem toppmärken till slut. Klockan tre, en halvtimme före maxtiden, avblåstes hela regattan då vinden gick på SV och en flyttning utanför piren inte hade hunnits med.

Som så många gånger stod Søren Andresen överst på prispallen följd av John Petterson DEN och på tredje plats Thomas Enwall som erövrade Riksidrottsförbundets Guldplakett och en plats på Mästarnas Mästare senare i år.

Ett stort tack vill vi rikta till SSV och framförallt till Gunnar Hjert som ordnade allt praktiskt på plats och Stefan som hjälpte till med banan, Lasse Ericson som avstod deltagande för att sköta regattakontoret, Bo Ahlström som föredömligt ledde seglingarna, Jocke Ameln som vanligt suverän tävlingsledare, Lars Sjögren som bistod med det mesta, Claes Lundin som ställt upp som behjälplig vid behov och sist men inte minst Jonas Magnusson som såg till att vi fick erfordliga energitillskott under dagen och ordnade med mycket trevlig regattamiddagen på lördagskvällen.

Resultat finns här. Aktuell ranking finns här.

SRSS / Claes Liljeson