Inbjudningar

Inställt pga de nya Coronarestriktioner som presenterades torsdag 29/10.

2020 års slutliga rankinglista finns nu publicerad under Resultatsidan!

Varmt välkomna till Gottskär söndag den 1 november och IOM Ranking nr 8.

Skepparmöte kl 09:30, första start senast kl 10:00 Ingen ny omgång inleds efter kl 15:30 Vi planerar för 12 seglingar. Anmälan sker via srss.se anmälningstjänst. Sista anmälningsdag är 28/10 kl 18. Startavgiften är 100 kr. Swishas till Jari Heiskanen 0732-712339.

Välkomna att deltaga i Peter Norlin Memorial 2020 som äger rum 24-25 juli. Se inbjudan här.

Hälsningar Brunte och Ryggen

Ranking 1 är uppskjuten pga av Corona, se separat information ovan.

Hälsningar / Thomas Enwall och medhjälpare

Lite i lagom tid söndag den 3:e november samlades 12 entusiastiska seglare i höstrusket på Ekudden för att försöka segla till sig en bra placering i årets andra vintercup. Vädergudarna hade lovat svag vind från NO, vilket är perfekt riktning för segling på Ekudden. Att det mera är ett undantag att prognoserna stämmer har vi uppmärksammat otaliga gånger och återigen stämde prognosen inte till 100%, vinden var mera på NV än utlovade sydost och pendlade rätt ordentligt.

Efter mycket om och men lyckades vi i alla fall få till en segelarena som funkade någorlunda bortsett ifrån att det ligger en fast boj i stort sett mitt i området vid första rundningen. För att råda bot på detta beslöts att bojen skulle vara en ”ITALIENARE”, med allt vad det innebär.

Redan efter efter första racet blev det en del förvirringar angående ” ITALIENAREN”, så det beslutades att bojen istället skulle vara ett hinder i banan.

Tolv race genomfördes med paus i var tredje, och efter ganska kort tid stod det redan klart vilka som aspirerade på första platsen.

Resultat här

Hälsningar / Håkan Grönvall och medhjälpare

Bilder och någon videosnutt kommer snart att publiceras här
/Lasse/49an

Vackra vita gäss vid Elfvik, Gåshaga mittemot. Ibland kändes det som om man skulle blåsa av bryggan... Foto Lars Engstedt

Sju IOM seglare kom till start till dagens klubb- och vintagesegling på Lidingö. Väderprognosen indikerade vind från SV vridande till V och något ökande från ca 6 till 8 m/s. Vid skepparmötet var det fortfarande regn hängande kvar i luften från nattens nederbörd. Efter skepparmötet klarande det upp och vinden ökade. Vi seglade första seglingen med rigg 2 som omgående visade sig för stor. Alla bytte rigg till 3:an utom Lasse/49 som åkte till Bromma för att hämta sin. Nu var det friska vindar. Mellan 10 och 14 m/s och undan gick det. Vid 12 tiden blåste det så mycket att tävlingsledningen föreslog avbrott för lunch vilket uppskattades. Efter lunch något lugnare men dock rigg 3 väder. Solen sken och stämningen var god.

Claus L, Bosse J och Jocke A vid lunchbordet i det vackra vädret. Foto Lars Engstedt

Lasse/49an uppskattade detta avbrott och intog sin lunch i bilen på väg tillbaka till Elfvik, missade således bara ett trace. Det hjälpte inte så mycket på resultatsammanställningen, Rig 3 är svår att trimma rätt, för lite erfarenhet.

I det hårda vädret med grov sjögång var det svårt att hantera båtarna, stundtals svårt att slå,och en och annan broach även med trean, det var tufft!
Mats Kullström fick ge sig med havererad kickinfästning och Jocke Ameln ville spara sin båt och inte äventyra starten i NM sista helgen i september.

När vinden vred från SV till V fördes mycket sjögräs ut från Kyrkviken och orsakade en del svårigheter för alla seglare.

En sändarmuff som satt runt en stenpollare på piren omhändertogs, finns hos Lasse Engstedt.

Vi gratulerar dagens segrare Claus Lindström

Stort tack till alla seglare och medhjälpare önskar dagens arrangör Lars/29

Resultat här

Tommy Ruhmén som fick batteriproblem redan innan starten skötte start och målgångar och förde protokollet, tack Tommy!

Kommentar från redaktören:
Fantastiskt jobb av banläggarna, att fixa en bana och omläggningar av bojar som driftade i väg i den grova sjön
Lars/49an

 

Välkomna till DF 65 Höstcup nr 2 som seglas i Ålstens båthamn
Parkering på P-platser vid infarten från Hökvägen.

Detaljerad info här

I ovanstående infblad hittar du även info om träningssegling på SM banan i Nynäshamn.

Hälsar Göran Uggla

Efter ett års vila p.g.a. diverse anledningar så hade trupperna samlats för att åter kämpa om Peters fina pokal som Peter hade vänligheten att sätta upp 2009. Senaste vinnaren var Bosse Jonsson som vi nu alla var sugna på att slå. Å hur skulle det gå?

Först så har arenan kommit att flyttas från ett för många stökigt å bökigt Sandhamn, till Harö-Storö som ligger ca 3 nm NV från Sandhamn, just på andra sidan Kanholmsfjärden. Där inne i fladen väster Vargholmshålet hade Brunte bjudit in till segling och P N Open 2019.

En fin VSV kom att stå hela dagen, varför endast någon enstaka märkesändring blev nödvändig. Med 9 båtar på startlinjen kunde vi genomföra 12 seglingar och därmed 3 seglingar som fick räknas bort i sammandraget. Visst fanns det ”skit” i vattnet, men ej så mycket sjögräs, mer tång, så när stoppen kom så var dom klart påtagliga.

Klubbsegling 5 och första delseglingen i höstkuppen, seglades vid Gåshaga Pir på Lidingö.
Det såg så bra ut vädermässigt denna morgon. Svaga lite växlande vindar från NV och smult vatten. Det här blir perfekt..
Samlade snabbt in bojar och sänken i jollen och puttrade ut för att lägga "den perfekta", lagom korta banan. Men väl ute var det plötsligt inte så idealiskt längre, vinden hade dött ut. Jag snurrade runt och försökte sniffa efter någon liten vindpuff som kunde ge riktningen för banläggningen. På piren stod de andra åtta tävlingsstinna seglarna och pekade åt alla håll för att hjälpa till. 

Välkommen till Stenungssunds Segelsällskap i samarbete med SRSS och det Nordiska Mästerskapet 2019 för International One Meter(IOM). Detaljer återfinns i den nedan länkade officiella inbjudan men här återfinns några viktiga hållpunkter:

Datum: 28 – 29 september 2019,  Plats: Skärhamn, 

Anmälningen till NM sker i två steg:

Steg 1 - Registrera intresseanmälan via SRSS anmälningsfunktion - länk här. Senast 6 augusti. Publicering av platstilldelning: 7 augusti 2019.

Steg 2 - Samtliga seglare som har anmält intresse är nu välkomna att bekräfta anmälan och betala anmälningsavgiften via STSS anmälningsfunktion - länk här. Senast 20 augusti.

Avgift: 600 SEK, inklusive luncher för lördag och söndag.  Notera att anmälan till eget nationellt förbund krävs för platstilldelning av de platser som varje land förfogar över. Mer info om detta kan du läsa i inbjudan. Länk här

Hälsningar / Christer Sörvik STSS, Claes Liljeson SRSS och Claus Lindström Enmeterförbundet

Joomla Template by Joomla51.com