Efter ett års vila p.g.a. diverse anledningar så hade trupperna samlats för att åter kämpa om Peters fina pokal som Peter hade vänligheten att sätta upp 2009. Senaste vinnaren var Bosse Jonsson som vi nu alla var sugna på att slå. Å hur skulle det gå?

Först så har arenan kommit att flyttas från ett för många stökigt å bökigt Sandhamn, till Harö-Storö som ligger ca 3 nm NV från Sandhamn, just på andra sidan Kanholmsfjärden. Där inne i fladen väster Vargholmshålet hade Brunte bjudit in till segling och P N Open 2019.

En fin VSV kom att stå hela dagen, varför endast någon enstaka märkesändring blev nödvändig. Med 9 båtar på startlinjen kunde vi genomföra 12 seglingar och därmed 3 seglingar som fick räknas bort i sammandraget. Visst fanns det ”skit” i vattnet, men ej så mycket sjögräs, mer tång, så när stoppen kom så var dom klart påtagliga.

En lugn och trevlig stämning rådde både före-under-efter seglingarna. Kanske för att märken kom att ligga på synavstånd, dvs rätt korta banor. 

En annan positiv sak var att vi bröt för lunch, då vi hade hjälp av den för klassen kände båtbyggaren till Peter Norlins IOM skapelser, nämligen Magnus Tornblad som serverade korv med bröd. Skönt med kort litet break för att ladda batterierna. Tack Magnus.

Bruntes granne, den välkända seglarprofilen Magnus Ahnme´, numer svärfar till Magnus Woxe´n lånade Magnus båt och gladde med sin positiva närvaro. Så har vi ytterligare ett för många nytt ansikte på startlinjen. Han heter Mårten Sandberg och bor på Lidingö. IOM ägare sedan i våras och kommer bli ett härligt positivt tillskott i klassen, varför vi alla härmed hälsar Mårten välkommen till klassen. Gogogo…

Men hur gick det då? Vann gjorde Bosse, 2a blev Brunte och 3a blev Jocke om jag inte finns helt galet. Totala resultatet kommer att publiceras när resultatlistan når fast mark. Är nog ute på havet i skrivande stund.

Efter seglingarna så var det flera som ville fortsätta seglandet varför det bestämdes att Harö Mästerskapen skulle avhållas nu per ögonaböj. Sagt å gjort. Några vek sig och började förbereda bastu, middag mm.

5 seglingar avhölls och efter mycket kämpande kunde Jocke Ameln skrika ut sin glädje, efter serien 1 –(3) -2 -1 -1, således 5 poäng i sammandraget. 2a kom Bosse J på 12 och 3a kom Matts Kullström på 12 p. Grattis Matts, Du är på G.

Vinnare av Norlinklassen blev Mårten Sandberg och han vann en magnumflaska Champagne som genast serverades till alla deltagares sanna glädje. Tack Mårten.

Efter seglingarna så var bastun uppvärmd och 20C i havet, varför alla valde detta tvagningsalternativ denna dag. Kvällen avslutades uppe i huvudbyggnaden där Bruntes grabb Andreas mer och mer tog över kökschefsrollen och jag tror alla uppskattade det. Speciellt den spontant tillredda efterrätten. Tack Andreas för bländande mat. Mycket god stämning rådde och mycket skratt blev det vid matbordet, varför de flesta vek sig, la noshjulet på kudden till förmån för besök hos herr John Blund redan vid 22-tiden.

Då vi ej var så jättemånga kunde var och en i lugn och ro finna sin koj, antingen i sin båt eller uppe i något av husen.

Tack allesammans (seglare, funktionärer, kockar, roadisar m fl) för att Ni som tog Er tid och disponerade Er tid och firade vår seglarkamrat Peter Norlin. Tror det var deltagarnas övertygelse om att 2020 års seglingar om samma pokal lämpligtvis avhålles på samma plats som i år.

Vid pennan denna dag, / Claes Brunnhage

 

Joomla Template by Joomla51.com