Dagarna innan så var prognosen 6-7 grader varmt, kalasväder så här års. Men när det väl var dags att lägga bana var det en plusgrad och fuktig snålblåst från W. Med andra ord betydligt bistrare.

Ändå dök det upp elva seglingssugna gubbar på bryggan. Det skulle ha varit tolv, Men Hallon lyckades låsa in både bil och båt i ett garage han inte kunde öppna!

Vi körde vid Näckrosvägen på Lidingö, en plats som ofta ger mycket bra förhållanden. Så och denna gång, med fyra toppmärken behövde vi inte justera banan en enda gång. När hände det sist? Dessutom fullföljde alla anmälda båtar utan haverier, fantastiskt bra jobbat med förberedelserna av alla!

Hur gick det då? Efter 5 seglingar så hade Micke Carlberger bara spikar och en RDG som domare, man kan väl säga att han direkt visade att han skulle bli svårslagen. Som vanligt så var även Thomas E väldigt snabb och lät aldrig Micke få någon jätteledning. Man får väl säga att Micke och Thomas var i en klass för sig.

Knappt sex pinnar bakom kom Claus, som verkar trivas allt bättre med sin K2’a. Ytterligare dryga fem poäng bakom kom ”Nypan” och Jocke Ameln på samma poäng. Så det var hård kamp om varenda placering, att det var 5 olika heatsegrare visar också hur tätt det var.

Undertecknad seglade som en kratta och var för dagen mest i vägen för andra. Intressant var dock att betrakta fältet ”lite bakifrån”. Avståndet från första till plats 7-8 var oftast bara några få meter. Vilket betydde att jag som med min nya KanTwo bara var aningen långsammare än toppgubbarna, ändå hamnade bland dom tre sista. Faktiskt ett verkligt kvalitetsmått på hur bra vi alla börjar bli.

Faktumet att vi nu är så jämna betyder så klart också att det blir väldigt trångt vid rundningarna. Ändå tycker jag att gänget skötte sig väldigt bra med att undvika krockar och att ta sina straff, det var väl undertecknad som skötte sig sämst och det ber jag om ursäkt för. Jag lovar att träna mer för att störa mindre.

 Resultat finns här.

Seglarhälsningar / Bosse 43:an

Joomla Template by Joomla51.com