2013 introducerades Dragon Force 65. Båten ritad av tre välkända engelska radioseglare ( Mike Weston, Mark Dicks och John Tushingham) är 65 cm och väger ca 1,3 kg. Den är ritad så att den kan segla i konstruktionsklassen RG65. Producerad i Kina i ABS plast och med kolfiber i mast och bommar. Df 65 har sålts över hela världen. Under det första 1½ året i 6 500 ex. I Sverige finns idag mer än 250 registrerade segelnummer.

Båten seglar som en IOM, välbalanserad och vindtålig men måste passas noggrannare med sin lägre levande kraft. I USA har flera klubbar valt DF 65 som instegsbåt till IOM.

Komplett båt kan köpas för 1300 -1700 kr hos RC-butiker. Det enda som behövs därutöver för att segla är 8 AA batterier. Som kappseglare behöver man komplettera med en B-rig med segel och kanske också segel till A-rig från etablerad segelmakare. Som kappseglare är man fullt utrustad för under 3 000 kr. Medlevererad 2,4 radio kan bytas ut mot Futaba eller motsv. I övrigt får endast användas det som levererats i köpet. DF 65 är således en strikt entypsklass styrd av en internationell mätregel . Ett Svenskt klassförbund är under bildande. Hemsida finns; http://dragonforce65.se/ och klassen kan också följas på facebook- Dragon Force 65 Sweden.

UPPROP! I SRSS finns redan nu flera medlemmar med DF65. Runt om i Sverige är man redan på gång med kappseglingar. I Stenungsund var man fler än 20 på banan tidigare i år.

I Stockholmsområdet är vi ännu inte igång men nu är det dags. Vi är några som vill dra igång klubbseglingar så hör av er till Thomas Sandberg 0723 342250, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.    

Fortsatt info kring klassen kommer ni hitta på denna sida under fliken DF 65.

(Redaktör Per Lundberg   Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. )

Joomla Template by Joomla51.com