Nu startar DF65 Vårcup!                           
Inbjudan PDF dokument med kartskiss här.

 26/3, kördes den första regattan av åtta i DF65 Vårcup, Stockholm.

Resulat första regattan:
Segelmakarnas triumf.
Första vårdagen med värme. 17 grader på termometern och 13 seglare som slöt upp i Saltis den här söndagen. Dagen bjöd på varierad temperatur och dito vindar. Kallt och 3-4 meter per sekund vind vid de första starterna, men sen kom både mera vind och mera värme. Den tilltagande byiga vinden skördade också en rad offer. Servon som brann och försegel som lossnade. I de värsta rökarna var det säkert bortåt 10-11 meter/sekund.  Efter fyra seglingar skiftade alla till B-rigg utom Petter(segelmakaren) som bara hade A-riggen med sig! En annan segelmakare, om än en nybliven sådan, Olle Krogh med sina Kroghsegel 1.0, styrde bäst av alla. Olle vann ganska överlägset med hela fem spikar i protokollet, följd av Ulf Neumann med tre pikar, också han segelmakare. Med lika många spikar och på tredje plats kom så  den före detta Segelmakare Petter Forsén. Med sin A-rigg fick han gippa vid varje stadvändning i de tuffa vindpustarna men vad gör väl det när man har sån fart i båten. Summa summarum så kan man säga att den första vårcupen i Stockholm blev en segelmakarnas triumf. I övrigt var det en mycket god stämning på bryggan och alla hade framförallt hade vi riktigt kul! Lyckat!
Resultat Här
 
PS. En reminder. Boka redan nu in nästa helg då vi ska försöka ordna en trimträff på lördagen den 1:a april i Saltis samt ev- lite demosegling för att visa hur olika trim påverkar båtens egenskaper.  På söndagen den 2 april är det nationell rankingsegling . Anmälan görs på http://dragonforce65.se/df65-ranking-stockholm-24/  Då kan man säkert också se/känna och klämma på den nya DF65:an. 

Alla som har en DF65-båt är välkomna, för man behöver definitivt inte vara ett seglingsproffs för att vara med. Såklart, det handlar om att tävla mot varandra, men det är minst lika mycket en social aktivitet där du träffar seglarkompisar och utbyter tips om hur man trimmar fart ni båten m.m. Så alla är välkomna!

 

Joomla Template by Joomla51.com