Stockholms Mästare i Vårcupen 2017

Efter en fin vårsäsong med 8 delseglingar kunde mästaren i Stockholms Vårcup koras. Olle Krogh blev inte kastad i sjön, som sig brukligt är, men han blev ordentligt hurrad av övriga som deltog i finalseglingarna i Saltis. Olle Krogh har under hela våren visat sin storhet i att trimma båten rätt, slå rätt på skiften och att han behärskar alla vindstyrkor. Hans serie genom hela vårcupen visar inte minst det, eller? : 1,2,2,3,1,3,1,4. Strongt jobbat Olle!!

Seglat sen barnsben

De flesta av oss som seglar DF65 har genom åren plaskat runt i någon jolleklass och/eller seglat ”storbåt” vilket gett oss en gedigen kappseglingserfarenhet. Så även Olle.

– Jodå, det började tidigt med att jag och brorsan köpte en Örnjolle och det var väl där och då det tändes en gnista. Efter Örnjollen blev det en del andra jollar och lite större båtar. Soling satsade jag ordentligt på under en tid och körde EM, SM och annat. Det var på den tiden Soling var OS-klass och vi seglade mot gubbs som Sundelinarna, Greven och de andra storheter i klassen. På senare tid har det var mest IMX-40 och Diva 35. Men nu kajkar frugan och jag mest runt i en Becker 27 och chillar, och så blir det ju lite DF65 nu, säger Olle.

På frågan om vad han tror avgjorde till hans fördel under VårCupen 2017 säger han. Hmm, vet inte riktigt. Men jag har varit bra i lättvind tidigare.

– Att koncentrera mig i en timme var inga problem då och det kanske är något som hänger kvar och hjälper till nu också. Vem vet? säger han blygt.

Men du kan väl avslöja några hemligheter om hur du trimmar båten? Jag har inga direkta hemlisar. Jag kör mest med Soch Sails grundinställningar på båten och ändrar lite beroende på vindarna.

Ja det går fort för Olle, men han är inte ensam om att segla snabbt.

–  Jag tycker att det är riktigt kul att det kommit till så många nya duktiga seglare här i Stockholm och att det blir ju allt högre standard i klassen som jag upplever det.

Tim Shuwalow är en av dem, en rookie i klassen, men med genuin seglingserfarenhet. Han vann också den åttonde delseglingen i vårcupen samt knep 3:e-platsen i den totala sammanställningen. Och det finns fler nya i klassen. Några som seglat mycket radiostyrt tidigare och som nu satsar på DF65. Kul! En annan duktigt seglare är 2:an i Vårcupen, ”veteranen” Uffe Neumann. Han är ju inte ny i klassen direkt, men håller alltid en jämn hög strandard.

Stabila Saltisförhållanden

Under tisdagens avslutande cupseglingar rådde vindar på mellan 1-10 m/s. Stabila Saltisförhållanden med andra ord vid V-NV vindar.

Elva startande radade upp sig på startlinjen och det blev riktigt roliga och omväxlande seglingar. Rookien Tim knep förstaplatsen precis före Uffe Neumann. Tredjeplatsen snoddes av DF65-nestorn Magnus Timerdal som, med ärenden i huvudstaden, passade på att gästspela på Saltisvattnen. På startlinjen fanns också två nya ansikten, Mats Larsson och Ola Qviberg. Trevligt! Och varmt välkomna i klassen!

Här nedan följer resultaten både för delsegling 8 samt den totala tabellen för Vårcup 2017.

Trevlig sommar,

Mats,

PS1. Vi ses förhoppningsvis i sommar, kanske på Gryts Varv Cup http://dragonforce65.se/gryts-varv-cup-237/">http://dragonforce65.se/gryts-varv-cup-237/ eller kanske på västkusten!? 

PS2.  DF65 kappseglingskalendern 2017 hittas på SRSS.se under knappen kappseglingskalender

PS3. Första seglingen i höstcupen: 10 augusti i Saltis. Boka in den redan nu!!!!

Resultat här

 

Joomla Template by Joomla51.com