Säsongens sista kvällssegling avhölls på KSSS piren i Saltis.

6 Gentlemen slöt upp i den härliga och soliga kvällen.
Göran Uggla hade otur, hans sändare och mottagare sade upp bekantskapen med varandra.

Resultat här

Mats Hagmans reportage:

Sista torsdagsseglingen

Lite kort om gubbs men en fin sensommarkväll.

Första start var satt till så tidigt som 16.30. (det mörknar redan vid 18.30) Efter diskussioner om hur vi skulle få ut en bra bana blev det piren vid KSSS hamnanläggning. Det tog lite tid och straten försenades en aning. Bara fem gubbs av sju anmälda var på plats när nedräkningen till första start kunde höras.

”Fourty seconds” sa startmaskinen -  thirty seconds – då – kom Tim gående bakom oss andra med sin båt i handen.

–  Am I too late? frågade Tim.

–  Well, up to you!, svarade någon av oss samtidigt som de fem båtarna radade upp sig på startlinjen.

Tim kastar i båten, går för babords halsar under de andra båtarna, lovar upp, stagvänder och får en nästan perfekt start. Tur, eller bra planering? Döm själva!

 

När den nionde och sista seglingen var klar, visade protokollet att Tim spikade fem av seglingarna, i de andra kom han tvåa samt en fjärdeplats. Ja vad säger man – Bra gjort!

Det var en fin sensommarkväll med vindar mellan NO och SO. Det blåste mellan 2 – 4 meter per sekund och var för ovanlighetens skull den här sommaren riktigt varmt och skönt.  Nio seglingar kunde genomföras.

Att antalet gubbs blev så skralt berodde till stor del på den tidiga starten, redan 16.30 och trafiksituationen är klart problematisk för de som ska ta sig genom storstan under värsta rusningstid.

Men hädanefter kör vi på helger, och normalt på söndagar. Nästa delsegling(heat) i DF 65s Höstcup kör vi på lördagen den 7 oktober eftersom det är en rankingsegling i Norrköping dagen efter, den 8 oktober. Hittills är 16 båtar anmälda till seglingen i Norrping. Har du anmält dig? (och nu i helgen är det några svenska boys som deltar i UK Nationals!)

 

Joomla Template by Joomla51.com