Ny kappseglingsregler
Nästa år seglar vi efter delvis nya regler. Inte så många, men några viktiga att lära sig. Bland annat kommer babord-styrbord regeln, regel 10, ”När båtar ligger för olika halsar ska den båt för babords halsar hålla undan för en båt för styrbords halsar”, gälla över hela banan, alltså även när kryssande och länsande båtar möter varandra. Om intresse finns på kan vi ordna en som berättar om den nya reglerna efter en av helgseglingarna. Här en länk om hur man kan tolka de nya reglerna: http://www.teamhoffstedt.se/…/kappseglingsreglerna-2009-20…/

och en länk till reglerna som gäller för 2017 – 2020: http://www.svensksegling.se/…/2017Q2/Kappseglingsreglerna20… i den finns också: ”Appendix E – Regler för radiostyrda båtar 129” som visar de regler som gäller för radiostyrda segelbåtar”:


Ny rigg
Det kommer under 2018 bli tillåtet att använda den nya A+ riggen i Sverige, och vill man hänga med så ska man nog snabba på att köpa in en sådan. (Den här säsongen har man kört med den i bland annat England.) A+ är ju lite större än A-riggen och typ mast-head. Det finns flera levarantörer. På länken http://dragonforce65.se/till-salu/ hittar du de flesta både svenska och utländska.
För de som vill testa sina nya A+ riggar så kan vi arrangera en separat sådan segling någon seglingsfri helg framöver. Eller vi kanske till och med ska tillåta A+-riggen under den sista höstcupseglingen, finalen den 10 december!?

Vad tycker du? Svara gärna till mig,

Mats Hagman

Joomla Template by Joomla51.com