DF65-möte i Stockholmsflottiljen samt förhoppningsvis segling, stod på programmet den 27 januari.

– Möten inomhus är ju inga problem att ha i januari, men att kunna segla i Bromma i mitten av januari är betydligt vanskligare, sa Lasse Ericson när mötet planerades in strax före jul.

Och det verkade vara en utsaga som skulle besannas. Föra bara dryga veckan innan mötet drog en iskylig nordan in vilken, till alla DF65-seglares förfäran, förmodligen skulle lägga seglingsplanerna på is. Och ja, is var precis det som lade sig både innanför och utanför den hundra meter långa pontonpiren där vi skulle segla. Så bara tre dagar innan mötet var piren belägrad av skridskoåkare som skulle ut på långfärd på Mälaren.

 

Men väder är i dessa climate change-tider inte lätt att förutspå. Och bara ett par dagar innan mötet smög sig en sydvästlig varmfront in över Bromma. På morgonen dagen innan mötet låg ett mail från Göran Uggla i min inkorg.

”– Jag kommer tack, men hur blev det med seglingen? För segla går nog, isen försvann igår, se bifogade bild”

Och tjong i kalsongen! Åtta grader varmt och isen var puts väck!

Det blev en fin söndag i Bromma. Visserligen sjönk tempen till noll grader i luften, men en stabil västan med 4 m/s och lågtstående sol lyste på våra kinder. Så det blev möte mellan 10.00 till 12.00. En varm korv-lunch i Lasses fina föreningslokal och sedan bar det av till piren i Ålsten.
Tim S som ju brukar tillverka segel åt andra hade inte hunnit fixa en A+ rigg till sig själv så han kämpade på bland alla de andra som hade avsevärt mer segelyta till förfogande. Till en början, med 4-5 m/s så låg han som vanligt i topp men med vindens avtagande så visade det sig att A+ riggen ger stora fördelar.

Olle K med Sändarmuff King Size!

En kanondag!

Protokoll från mötet här

Mats SWE208

Joomla Template by Joomla51.com