Arrangemanget blev lite improviserat på grund av att jag ett par dagar tidigare upptäckte att bryggorna är under reparation i hamnen.
Nu fick vi ta oss ut på pontonpiren via restaurangens vindbrygga.

Hamnen är nu helt isfri och Göran Uggla hade sjösatt hamnekan och monterat på motorn.
Solen sken och vinden höll på att bygga upp när medhjälparna Göran och Bosse anlände kl 9 till Ålstens BS varvsplan.
Medan Bosse och jag lade bana innanför pontonen, inne i hamnen för att få sjölä så vaktade Göran varvsgrinden och skickade seglarna vidare till hamnplanens parkering.
Vindriktningen och hamnbassängens orientering gjorde att banans kryssben inte blev optimalt,men det var inte sträckbog upp till märket i alla fall..
Jättefint med topprundningsbojarna alldeles intill pontonen, det blev möjligt att precisionsrunda.
Det drog på bra, 6-7 m/s från VNV med ordentliga rökare emellanåt. Några började med A-riggen men så småningom hade nästan alla gått ner på B-rigg vilket gav bra kontroll och bra möjlighet att slå och slippa broachar på länsen.
Det blev en del kollisioner men straffsvängarna togs utan vidare diskussioner.

Det blev premiär för möjligheten att utse seglingsfunktionärer bland seglarna, med hjälp av Petter Kostmans Excel resultatmallprogram så räknas funktionärens poäng ut för den segling han varit funktionär för som ett medelvärde av hans resultat för dagen.

Mot slutet av dagen hade deltagarantalet krympt dels p.g.a. krångel med utrustningen, dels för att någon ville hem och titta på Stina Nilsson och Curling EM med damlandslaget i final.
De avslutande 6 seglingarna kördes som vanligt utan någon uttalad startlinje/målgångs funktionär. Tim vann som vanligt de flesta racen och skötte protokollförandet utmärkt som vanligt.

Tyvärr inga bilder från dagen, i fortsättningen vore det kul om deltagarna kan ta lite bilder...

Stort Grattis till vinnarna Tim, Göran och Olle

Resultat här

Tack för en jättefin seglingsdag med 18 avverkade race där vi ändå kunde ta pauser och lunchrast utan stress.

 

-Lasse/49an

 

Joomla Template by Joomla51.com