Slutsammanställning här

Stockholm får svarta får

I dis och mörker lyste det svarta fåret i finalen av DF65 Stockholm Vårcup 2019.

Vi har ju sett de förut. De började dyka upp i Sverige för ungefär ett år sedan, och vid internationella regattor har de fått epitetet ”black sheep.” Det handlar naturligtvis om de svarta seglen. I Stockholm har vi inte sett dem hittills men i går dök ett svart får upp som guben i låddan. De svarta seglen satt på båt SWE29 och seglades av Kringelbon Lasse Karlsson. Brorsan Bosse var ett svart får redan när vi seglade i Södertälje för en månad sedan  och det inspirerade förmodligen Lasse.

 

  • Ja man måste ju testa något nytt. De gamla segling var kassa. Svåra att trimma och jag fick aldrig någon bra fart med dem. Så vi får se hur det går med de här, säger Lasse innan första starten med alla övriga runt sig stirrande på de svarta undren.

Och visst lyckades Lasse bra med de nya seglen. I den mjuka, fuktiga vinden som ibland pausade helt, var det mest muntra miner och tillrop från Lasse.

  • Varför kan inte jag få vinna någon gång. Det här är orättvist, sa Lasse med ett lite ironiskt tillrop när han missade förstaplatsen och blev trea i första seglingen.

Önskningen uppfylldes dock redan i andra seglingen där en nöjd Lasse lyckades hålla undan för den annars segervana och segertippade Olle Krogh.

Sedan följde Lasse upp med en vinst till i den sjätte seglingen, och var väldigt nöjd med sina svarta segel och en andraplats totalt. Mest tur hade, som vanligt får man väl säga i den här vårcupen, Olle som kunde räkna ihop sju spikar av tio möjliga den här kulna aftonen.

Vad och hur gör karln, frågade vi oss övriga på bryggnocken.

Vi var 11 anmälda. Med regn och stiltje på dagordningen enligt SMHI så kom i alla fall åtta till start. Regnet uteblev tack och lov, liksom tyvärr stundtals vinden. Men vi fick ju segla, snacka sk-t och garva. Hur kul är inte det?

Vem som blir totalsegrare i årets Vårcup vet vi nog redan. Hur ställningen ser ut under segraren är dock inte hundra klart. Men snart! Lasse Ericson ska räkna ihop alla åtta vårcuperna och ta fram slutresultatet med tre seglingar borträknade. Så vi återkommer inom kort med det. Vi valde därför att inte hålla sedvanlig prisutdelning den fuktiga och ”svarta” kvällen. Det gör vi i samband med seglingarna i Gryt om en dryg månad.

Ha det,

Mats SWE14

 

Joomla Template by Joomla51.com