Det märks att det suger. Suger i seglingsseglingsnerverna. Vi var 14 gubbs som i söndags i Ålsten på ” träningskappsegling på lokal nivå ”eller ”träning i klubbmiljö”, som det ska benämnas. Flera av gubbsen var nya ansikten som kommer att vara med framöver också. Kul! Och vi protokollförde racen för att få igång rutinerna ordentligt.
 
Nu drar vi igång cupen
Med de glädjande beskeden från SSF, om att vi kan börja träningskappsegla på lokal nivå, drar vi nu igång Stockholmscupen. Egentligen skulle vi redan ha seglat fyra delseglingar av de åtta i vårcupen. Men nu skippar vi vårcupen och kör en ”årcup”. Och de fyra seglingarna som återstår av vårprogrammet kommer att, inklusive de åtta på hösten, ingå i ett helårsprogram. Så det blir 12 regattor som ingår i DF65 Stockholm Cup 2020.
 
Samma datum
Datum för de seglingar som återstår nu under vår hittar du på: http://dragonforce65.se/kalender/dvs.
10, och 28 maj, 7 och 14 juni. Den första seglingen, dvs kommande söndag, seglar vi i Ålsten. (Inte Saltis som anges i programmet!). Sedan har vi för avsikt att följa programmet vad gäller plats samt seglingsvärdar. (Så kolla om du är en av tävlingsvärdarna framöver!)
 
Ålsten 10/5:
Program
10.30 Skepparmöte.
10.40 Första start
ca 12.00, 30-45 min paus
14.00 Ingen start efter 14.00
Tävlingsvärd: Göran Uggla/+?
 
Regler
Tävlingen genomförs i överensstämmelse med reglerna i Kappseglingsreglerna (KSR) och med Appendix S, Appendix E samt DF65 klassregler. (Se hemsidan.) Dock med undantaget att startbojar inte får beröras, men beröring av övriga märken är tillåten. OBS! Styrbord-babordregeln gäller också över hela banan.
 
Banan
Vi seglar på utsidan av den långa bryggan. Start och mållinje kommer att vara mitt på banan som seglas två varv.
 
Anmälan
Anmälan görs på länken (kommer snart upp: https://www.srss.se/anm%C3%A4lan)
 
OBS! bara 150 pix för tolv regattor
OBS! Kom ihåg att avgiften på 150 SEK ska betalas till vår kassör Olle Krogh för att du ska få delta. Swisha 150 SEK till telefonnummer 0707881091. Avgiften gäller för DF65 Stockholms alla 12 seglingar i år.
 
Poängberäkning
Som jag nämnt tidigare så kommer vi räkna poäng genom att ta hänsyn till både placering samt antal deltagare i respektive regatta enligt föjande:
I en deltävling med 6 deltagare får: 1:an 6 poäng, 2:an 5, 3:an 4 …osv
I en annan deltävling med 9 deltagare får: 1:an 9 poäng, 2:an 8 poäng, 3:an 7 poäng…osv
De som inte deltar i en tävling får 0 poäng i alla tävlingar. Max antal poäng vinner!
Ciao for now!
SWE14
Joomla Template by Joomla51.com