Master

Välkomna till Master cup tisdag den 24 maj

Seglingsplats beslutas på måndag 23/5 kväll kl 18 och publiceras under meny Mastersegling på srss.se. Skepparmöte 10:45, första start 11:00, ingen start efter 15:00. Startavgift 50:- insamlas under lunchen som planeras till 12:30—13:30. Anmälan via anmälningsfunktionen på srss.se. senast kl 24.00 på måndag. 

Mycket välkommen alla batteriseglare.

Hälsningar Stefan Lundquist / SWE 180

Master Cup no 2 genomfördes hos Ålstens Båtsällskap. Platsen valdes med hänsyn på vindriktning och styrka. Prognosen var att vi skulle få NV vind, 5 m/s och upp till 11 m/s i byarna.

15 seglare möte upp så det blev naturligt att vi seglade enligt ”tyska modelen”, dvs 10 båtar på
vattnet och övriga kunde administrera start och målgång. 

IOM Masters nr 1 år 2022 vid Vattenskidklubben i Nacka.

Hela 16 anmälda men bara 8 kom till start men orsaken till detta var att när man vaknade på morgonen så var det en tum snö på marken och minus 2 grader samt hård vind. Vädret blev snart någon grad varmare och vi kunde starta klockan 11, med rigg 2 under alla 12 seglingar. Stundtals kom det riktiga byar som gjorde det svårseglat främst på länsen där en del dykningar förekom som visade att vi definitivt hade valt rätt rigg.
Man kunde notera att detta var en av de första seglingarna för året för några av oss var en aning ringrostiga. Främst märktes det vid första kryssmärket som antagligen också låg lite för långt bort. Fler rundade innanför bojen och fick runda om och vid allt för många tillfällen blev det småkrockar och båtar som fastnade på bojen.

MC- säsongen är härmed avklarad och lyckligtvis kunde vi genomföra alla åtta planerade seglingar till skillnad från förra årets kraftigt nedbantade version.

Detta år har vi seglat runtomkring i Stockholm och som vanligt haft trevligt tillsammans. Kul att det dyker upp seglare som vi inte sett till tidigare.

Grattis till Bosse J. som knep totalsegern med 9 poäng bara en pinne före Jocke A.

Sammandrag här

Nu vilar vi oss i form och ses redan 5 april nästa år.

Keep sailing!

Claes Liljeson

MC 8 211012

Denna tisdag seglades det vid Saltsjö Pir med tolv seglingssugna som var jätteladdade inför sista omgången för i år.

exakt på utsatt tid gick första varningssignalen med åtta båtar på linjen. Vi använde oss av den tyska modellen som innebär att man delar upp i tre grupper varav två grupper seglar.

De som vilar tar då på sig kontoret med startdomare, banändringar, målprotokoll samt observerar att alla rundar i god ordning. Se mer under resultat.

Den sedvanliga lunchen intogs dels på Restaurang Saltsjö Pir dels, av några längst ut på piren.

Vinden var som alltid nyckfull med en huvudsaklig vindriktning NNO  2-5msek men svängde ställvis ordentligt. Vi fick avbryta en segling då alla nådde toppmärket utan att slå.

Vädret: 10-12+ och inget regn

Femton seglingar hann vi med så alla fick tio seglingar i ryggen när klockan slog tre.

Tack för all hjälp och glada tillrop.

Resultat här

Claes Liljeson

Dagens segling Master Cup 7 i Elfvik på NO Lidingö, bjöd på en tidvis frisk sydostlig vind ca 6-8 m/s. Inget regn och ca 12 gr. Totalt blev vi 9 båtar som kom till start, alla valde att segla med rigg B. Den hyffsat stabila vinden gjorde att vi bara behövde justera startlinjen 1 gång.

Vi höll på till 15:00 och hann med 16 seglingar. Det var tuffa race, och blandat i täten hela tiden. Inga höga ljud från bryggan hördes, trots att vi inte alltid var överens om situationen ute på banan. Är dock säker på att det är några av oss ”gubbar” som kommer att somna tidigt ikväll.

Resultat här

Hälsar Per Olsson  och medhjälpare

Dagens Master seglingar vid Gåshaga Brygga bjöd på spännande race. Vinden från nord pendlande mellan 10-30 grader och även i styrka 4-5 m/sek till 6-8 m/sek i byarna.Tack vare en tapper insats av alla deltagare behövdes många ändringar av banan. Vi lyckades att genomföra 12 seglingar i strålande solsken och med en mycket trevlig stämning bland alla deltagare. Det blev mycket spännande i toppen. Brunte och Bosse på samma poäng och strax därefter Jocke. Slutligen stod segraren bland de stora favoriterna;1:a 98 Brunte 4 segrar, 2:a 43 Bosse 4 segrar och 3:a 101 Jocke 3 segrar.

Tack till alla deltagare för all hjälp.

Ryggen med medhjälpare

Resultat här

Här finns referat och resultat https://srss.se/arkiv-resultat/891-resultat-master-cup-3-augusti,-2021

 

Hälsar Lars Engstedt och medhjälpare

 

Seglingsplats Boo SS, Mjölkudden

Vem kan segla förutan vind var det någon som sjöng. Nu vet vi att han heter
(seglaren alltså) Micael Carberger SWE 16. I den lätta vinden gick han högt, fort och rätt. GRATTIS! Snyggt seglat.

I övrigt intet nytt i toppen med Bosse tvåa  SWE 43 och Jocke SWE 101 trea. Däremot  seglingsplatsen var ny för oss radioseglare, nämligen Boo SS seglingscenter vid Mjölkudden, norra Baggensfjärden. Dit får vi anledning att återkomma.

Ha nu en trevlig sommar. Vi kanske hörs och ses för en behövlig träning, så vi kan ge toppgubbarna en riktig match till hösten.

Tack för all hjälp med märken osv.

Calle SWE 100

Resultat här

 

Joomla Template by Joomla51.com