Inbjudningar

Välkommen till årets sjätte IOM-ranking, söndag den 1:a september. Seglingen är också den tredje delseglingen i Höstcup 2019. Seglingen äger rum på Lidingö eller i närheten. Val av plats meddelas lördag senast 18.00 på srss.se

Tid skepparmöte kl 10.15, första start kl 10.30 och senaste start kl 15.00 (alternativt 16 genomförda seglingar). Anmälan sker via srss.se under Anmälan senast lördag kväll kl 18. Startavgiften är 100 kr.

Hälsningar / Thomas Enwall och medhjälpare

Välkomna till DF 65 Höstcup nr 2 som seglas i Ålstens båthamn
Parkering på P-platser vid infarten från Hökvägen.

Detaljerad info här

I ovanstående infblad hittar du även info om träningssegling på SM banan i Nynäshamn.

Hälsar Göran Uggla

Klubbsegling 5 och första delseglingen i höstkuppen, seglades vid Gåshaga Pir på Lidingö.
Det såg så bra ut vädermässigt denna morgon. Svaga lite växlande vindar från NV och smult vatten. Det här blir perfekt..
Samlade snabbt in bojar och sänken i jollen och puttrade ut för att lägga "den perfekta", lagom korta banan. Men väl ute var det plötsligt inte så idealiskt längre, vinden hade dött ut. Jag snurrade runt och försökte sniffa efter någon liten vindpuff som kunde ge riktningen för banläggningen. På piren stod de andra åtta tävlingsstinna seglarna och pekade åt alla håll för att hjälpa till. 

Efter ett års vila p.g.a. diverse anledningar så hade trupperna samlats för att åter kämpa om Peters fina pokal som Peter hade vänligheten att sätta upp 2009. Senaste vinnaren var Bosse Jonsson som vi nu alla var sugna på att slå. Å hur skulle det gå?

Först så har arenan kommit att flyttas från ett för många stökigt å bökigt Sandhamn, till Harö-Storö som ligger ca 3 nm NV från Sandhamn, just på andra sidan Kanholmsfjärden. Där inne i fladen väster Vargholmshålet hade Brunte bjudit in till segling och P N Open 2019.

En fin VSV kom att stå hela dagen, varför endast någon enstaka märkesändring blev nödvändig. Med 9 båtar på startlinjen kunde vi genomföra 12 seglingar och därmed 3 seglingar som fick räknas bort i sammandraget. Visst fanns det ”skit” i vattnet, men ej så mycket sjögräs, mer tång, så när stoppen kom så var dom klart påtagliga.

Välkommen till Stenungssunds Segelsällskap i samarbete med SRSS och det Nordiska Mästerskapet 2019 för International One Meter(IOM). Detaljer återfinns i den nedan länkade officiella inbjudan men här återfinns några viktiga hållpunkter:

Datum: 28 – 29 september 2019,  Plats: Skärhamn, 

Anmälningen till NM sker i två steg:

Steg 1 - Registrera intresseanmälan via SRSS anmälningsfunktion - länk här. Senast 6 augusti. Publicering av platstilldelning: 7 augusti 2019.

Steg 2 - Samtliga seglare som har anmält intresse är nu välkomna att bekräfta anmälan och betala anmälningsavgiften via STSS anmälningsfunktion - länk här. Senast 20 augusti.

Avgift: 600 SEK, inklusive luncher för lördag och söndag.  Notera att anmälan till eget nationellt förbund krävs för platstilldelning av de platser som varje land förfogar över. Mer info om detta kan du läsa i inbjudan. Länk här

Hälsningar / Christer Sörvik STSS, Claes Liljeson SRSS och Claus Lindström Enmeterförbundet

Referat kommer inom kort. Resultat finns här. Aktuell ranking finns här. Slutställningen i Vårcupen finns här.

Hälsningar / Jonas Magnusson och medhjälpare

Ett glatt och hjälpsamt gäng samlades på Gåshaga för en fin regattalördag med ostlig vind på cirka 4-5 m/s. Totalt blev vi 11 seglare, varav 3 Vintage båtar. Vi seglade alla i gemensamma starter och Lars Ericson (seglade Pentium 1) vann före Tommy Ruhmén i Vintage klassen, Bravo!

Den totale segraren var den omöjlige Thomas Enwall, som förutom utmärkt segling även la en perfekt bana, Grattis! Ett speciellt tack till Thomas, Micke och Bosse, som hjälpte mig där det behövdes så att vi fick till en bra regatta med hela 14 race!   Resultat finns här.

Hälsningar / Jocke Ameln, SWE 101, med medhjälpare

IOM SM 2019 avklarat!

Som vanligt var våra pigga IOM seglarna först ute med mästerskapsseglingar för året. I år liksom förra året stod SRSS och SSV för arrangemanget i Vadstena, närmare bestämt ute på Vadstena pir, en utomordentlig arena för RC-segling. Redan på fredagen dök som brukligt de flesta seglarna upp för att känna på arenan. Det extra anmälnings/mätningstillfället på fredagskvällen utnyttjades av de flesta. Det var kul att se så många seglare från övriga Norden då mästerskapet var öppet.

Välkomna till Vadstena 4 & 5 maj för att deltaga i öppna IOM SM 2019.

Inbjudan finns här. NOR finns här. Sista dag för anmälan är 17 april.

Hälsningar / Claes Liljeson och Claus Lindström

Joomla Template by Joomla51.com