Inbjudningar

Tävling för alla IOM modeller, från gamla Vintage, till de hetaste lådorna.
Tanken är att vi anländer dagen innan å så lägger vi till här vid bryggan. Finns gott om plats - ingen hamnavgifter. Bastu bad / dusch ingår i startavgiften som i år är 0 kr.
Bana och segling 13/8 med regattamiddag på kvällen. (alla tar med egen mat å dryck)
De som önskar ha med sig sitt kvinnliga behag skall givetvis ta med henne.
Några sängar å soffor finns. Lakan / sovsäck medtages och de som först anmäler sig för säng till seglingskommiten erhåller natthärbärge. Ni som har egna stora båtar kanske kan dela med er av sängar / kojer ombord? Misstänker att de flesta kommer i egen farkost.
Anmälan senast 9 augusti, dels till anmälningsfunktionen på SRSS.se och till Brunte direkt.
Plats 
HaröStorö i NO flad.
Nord 59.20.860
Ost    18.55.007
Väldigt Välkomna till Norlin Memorial 2019
/ SWE 98

Välkommen till Stenungssunds Segelsällskap i samarbete med SRSS och det Nordiska Mästerskapet 2019 för International One Meter(IOM). Detaljer återfinns i den nedan länkade officiella inbjudan men här återfinns några viktiga hållpunkter:

Datum: 28 – 29 september 2019,  Plats: Skärhamn, 

Anmälningen till NM sker i två steg:

Steg 1 - Registrera intresseanmälan via SRSS anmälningsfunktion - länk här. Senast 6 augusti. Publicering av platstilldelning: 7 augusti 2019.

Steg 2 - Ifall er plats är konfirmerad anmäler ni er och betalar anmälningavgiften via STSS anmälningsfunktion - länk här. Senast 20 augusti.

Max antal deltagare; 36.  Avgift: 600 SEK, inklusive luncher för lördag och söndag.  Notera att anmälan till eget nationellt förbund krävs för platstilldelning av de platser som varje land förfogar över. Mer info om detta kan du läsa i inbjudan. Länk här

Hälsningar / Christer Sörvik STSS, Claes Liljeson SRSS och Claus Lindström Enmeterförbundet

Referat kommer inom kort. Resultat finns här. Aktuell ranking finns här. Slutställningen i Vårcupen finns här.

Hälsningar / Jonas Magnusson och medhjälpare

Ett glatt och hjälpsamt gäng samlades på Gåshaga för en fin regattalördag med ostlig vind på cirka 4-5 m/s. Totalt blev vi 11 seglare, varav 3 Vintage båtar. Vi seglade alla i gemensamma starter och Lars Ericson (seglade Pentium 1) vann före Tommy Ruhmén i Vintage klassen, Bravo!

Den totale segraren var den omöjlige Thomas Enwall, som förutom utmärkt segling även la en perfekt bana, Grattis! Ett speciellt tack till Thomas, Micke och Bosse, som hjälpte mig där det behövdes så att vi fick till en bra regatta med hela 14 race!   Resultat finns här.

Hälsningar / Jocke Ameln, SWE 101, med medhjälpare

IOM SM 2019 avklarat!

Som vanligt var våra pigga IOM seglarna först ute med mästerskapsseglingar för året. I år liksom förra året stod SRSS och SSV för arrangemanget i Vadstena, närmare bestämt ute på Vadstena pir, en utomordentlig arena för RC-segling. Redan på fredagen dök som brukligt de flesta seglarna upp för att känna på arenan. Det extra anmälnings/mätningstillfället på fredagskvällen utnyttjades av de flesta. Det var kul att se så många seglare från övriga Norden då mästerskapet var öppet.

Välkomna till Vadstena 4 & 5 maj för att deltaga i öppna IOM SM 2019.

Inbjudan finns här. NOR finns här. Sista dag för anmälan är 17 april.

Hälsningar / Claes Liljeson och Claus Lindström

Isen börjar ge sig tidigt i år så på söndag kör vi den första regattan för året. – Frostbite 2019. Tävlingen ingår inte i någon serie utan är mer en tune-upsegling inför det som komma skall.

Program

Tid: söndag 24 februari, 10-30 – 14.30

Plats: Beror på isläget. Plats anges senast lördag kl 18.00. Kolla på facebook: https://www.facebook.com/groups/122174648293879/ 

Ge gärna info till mig, Mats Hagman, om lämpliga platser med öppet vatten)

Anmälan: På SRSS hemsida: http://www.srss.se/anm%C3%A4lan

Anmälningsavgiften 30 SEK Swishas till: Olle Krogh, 070-7881091

Mer info, Mats Hagman 070-6281210, eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

IOM Varvet har under vintern ökat sitt sortiment av IOM-tillbehör och erbjuder allt som en IOM kan behöva, inklusive äldre IOM-skrov i olika färdighetsgrad, som passar till den nya IOM Vintage-klassen.

Läs mer om vad IOM Varvet erbjuder i detta länkade Nyhetsbrev nr 1. Läs mer om IOM Varvets sortiment på denna websida. På srss.se startsida har vi lagt upp ”IOM Varvet” som en menypunkt till vänster där länkar till IOM Varvets hemsida och nyhetsbrev finns.

Vi inleder med två st Klubbaftnar på IOM Varvet på torsdag 31/1 och torsdag 7/2 med start kl 18. Under kvällen träffas vi och kan utbyta erfarenheter / hjälpa varandra / knyta nya kontakter & boka tid med klubbens olika experter i fråga om elektronik, segeltrim, böja master mm. IOM Varvet erbjuder trimning, konstruktionshjälp, tillbehör etc. Anmäl er gärna via Anmälningsfunktionen på srss.se ifall ni tänker komma till en Klubbafton.

Hälsningar / IOM Varvet och SRSS

Seglingen söndag 3/2 är inställd pga för lågt intresse. Nästa segling enligt schemat sker den 17/2.

OBSERVERA - Seglingen den 27/1 är även den inställd pga väderleken. Vi gör nytt tredje försök att genomföra denna segling söndag 3/2. Observera att ny anmälan behöver göras till den 3/2.

IOM Varvet kommer vara öppet i morgon söndag 27/1 kl 11-15 för er som behöver vårda era segelbåter eller behöver komplettera med fina tillbehör.

Välkommen till årets första SRSS Klubbsegling öppen för alla RC-klasser och IOM Vintercup 4, söndag den 3:e februari. Seglingen äger rum på Lidingö eller i närheten beroende av väderlek. Vid minusgrader i kombination med hård vind kan seglingen komma att ställas in. Beslut om vi seglar eller ej och val av plats meddelas lördag 2/2 senast 18.00 på srss.se

Vi bjuder denna gång in andra RC-klasser att deltaga. Dock behöver minimum fem båtar vara anmälda per klass. Vi hoppas att vi blir flera olika klasser samtidigt på vattnet men som startar separat efter varandra.

Vi seglar i två IOM-klasser denna gång också: IOM Moderna och IOM Vintage. Så damma av och ladda batterierna i de äldre IOM-båtarna som ni har hemma och kom och segla i IOM Vintage klassen. Definitionen, som inte är en exakt definition, av en IOM Vintage är ”Design som härstammar från tiden före BritPOP”, dvs ca 2011 och äldre. Exempel på IOM Vintage design är: Topico, Picanto, Orion, Mad Max, Norlin, Khaa, Widget, Azetone, Bagherra, Sphincter, Quattro, etc.

Tid skepparmöte kl 10.15, första start kl 10.30 och senaste start kl 14.30. Anmälan sker via srss.se under Anmälan senast lördag 2/2 kl 18. Startavgiften är 50 kr.

Deltagarna ansvarar själva för arrangemanget denna gång.

Hälsningar / SRSS

Joomla Template by Joomla51.com