Skriv ut
Kategori: Master
 Vintervatten i Hägernäs
 

MC7 avhölls i Hägernässtrand där 13 ”gubbar” samlades under sol och nordlig vind på 3 -5 m/s. Efter några race så blev vi varse prognosen som visade på en kraftig ökning av vinden och vridande mot NO. Med några inledande bymoln med lite regn så blev det ett race med 1:an i byar upp mot 12 m/s då det skapades många ”vurpor” och okontrollerade båtar. Det blev dags för lunch på restaurang Pont där vi åt en god lunch. Det blev ett gemensamt beslut att byta till 2:ans rigg vilket passade bra i den nya vinden på 8 – 13 m/s. Man kan sammanfatta att det blev intressanta hårdvindsseglingar med en rad hämtningar med som tur var en ”snabb” båt lånad från ”Bryggföreningen” i området.

Efter 12 race så blev det inte oväntat 98:an vars styrman Clas B nästan kom direkt från Arlanda som vann. Jocke A med 46 kom 2:a och Magnus R 68 kom trea. Tyvärr han vi inte göra någon summering av dagen på plats då många ville hem innan rusningen. Som vanligt var det många incidenter vid kryssmärket och i den byiga hårda vinden så gäller det att öka på marginalerna. Båtarna seglar fort och är långt borta och med den långa reaktionstiden vi 60 och 70 plussare har så får vi lägga till några meters svängrum.

Tyvärr blev det inte något foto taget under dagen, jag bifogar därför ett foto från balkongen som visar seglingsområdet (kanske inte från dagen men vi är ju snart där).

Magnus SWE68

Resultat här
 

Seglingsplats Hägernäs